Samuel Lino (©Reuters)
Samuel Lino (©Reuters)

Čolove zveri rastrgle Valensiju! Atletiko ne prašta greške u Madridu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 23:04

Grizman opet majstorski proigravao. Da nije bilo Mamardašvilija, bilo bi i ubedljivije - 2:0

Tražio se Atletiko početkom leta, bilo je potrebno vreme Dijegu Simeoneu da ‘namesti’ ekipu. Činilo se da jeste posle ‘sedmice’ Raju Valjekanu, a onda je do nogu potučen na Mestalji. Ugo Duro je na prepad spakovao dva komada, Havi Gera potpisao pobedu Valensije. Dobro je to upamtio temperamentni Argentinac, dva puta nije se dao prevariti. Znao je šta mu je činiti.

Atletiko na obali tokom leta nije kažnjavao greške rivala, zato ih u Madridu nije praštao. Čolove zveri rastrgle su Valensiju! Kao besni psi kidisali su ofanzivci madridskog kluba na svaku loptu, vršili pritisak, opterećivali poslednju liniju gostiju i iz jednostavnih akcija, ali i zahaljujući genijalnosti Antoana Grizmana, potvrdili da su drugi tim kada igraju na Metropolitanu - 2:0 (1:0). Još je i dobro prošao tim Rubena Barahe kako je mogao.

Izabrane vesti

Na strani Atletiko zna da podbaci, dešavaju mu se propusti. Zato i nije bliže Real Madridu i Đironi. Ali, kod kuće je gotovo besprekoran. Niko se na Metropolitanu nije naigrao ove sezone, samo je Hetafe uzeo bod. Svi ostali gledali su kako domaći navijači slave. Kraljevski klub u dva navrata. Kada se sve sabere, ekipa Dijega Simeonea je na 15 utakmica u svom domu 14 puta trijumfovala. Kraj je januara, a za poraz ne zna.

Bez ikakve šanse bila je Valensija da uzme bod. Poneka poluprilika, gungula u šesnaestercu, jedna kvalitetna odbrana Jana Oblaka i nedosuđen penal. Stefan Savić je igrao rukom, sudija je pogledao spornu situaciju i - odlučio da je sve čisto. Takođe i kada je Hose Gaja u kaznenom prostoru startovao nad Nauelom Molinom. Do tada je domaćin obavio najveći deo posla i preostalo mu je samo da ‘zatvori’ utakmicu. 

Madriđani su imali poteškoće da ‘otvore’ Valensiju, činio je čuda Giorgi Mamardašvili. Da nije bilo gruzijskog golmana, ne bi Atletiko tek u nadoknadi prvog dela poveo. A, bilo bi i ubedljivije. Skidao je udarce Memfisa Depaja i Antoana Grizmana, a Mali princ je pronašao način da mu doaka. Kad već nije mogao da ga matira, sa golom je spojio čoveka koji može.

Antoan Grizman je uočio da je došlo do rokada u odbrani gostiju i kašnjenja u preuzimanju. Nije bila dobro postavljena poslednja linija tima Rubena Barahe. Ostao je sam Samuel Lino na levom boku, dobio savršen pas sa svoje polovine i poslao loptu iza leđa Mamardašviliju. Načeo je Valensiju, a dokusurio ju je - Memfis Depaj. Nije imao težak zadatak,sve je pripremio Nauel Molina

Mogao je holandski napadač da postigne i jedan od lepših golova ove sezone, malo je nedostajalo...

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Almerija - Alaves 0:3 (0:1)

/Omorodion 10, 88, Rioha 52/

Subota

Sosijedad - Rajo Valjekano 0:0

Las Palmas - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Munjos 53 - Vinisijus Žunior 65, Čuameni 84/

Barselona - Viljareal 3:5 (0:1)

/Gundogan 68, Pedri 68, Baji 71 pen - Moreno 41, Akhomah 56, Guedes 84, Serlot 90+9, Morales 90+12/

Majorka - Betis 0:1 (0:1)

/Altimir 45+1/

Nedelja

Selta - Đirona 0:1 (0:1)

/Portu 20/

Kadiz - Atletik Bilbao 0:0

Sevilja - Osasuna 1:1 (1:0)

/Romero 24 - Budimir 55/

Atletiko Madrid - Valensija 2:0 (1:0)

/Lino 45+4, Depaj 57/

Ponedeljak

21.00: Hetafe – Granada

***kvote su podložne promenama



tagovi

Giorgi MamardašviliAtletiko MadridValensijaPrimeraSamuel LinoMemfis DepajAntoan GrizmanNahuel MolinaDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara