Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čovek rekord - Kristijano Ronaldo

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.06.21. | 00:00

Kapiten Portugalije bogatu biografiju ukrasio novim uspesima

Remi Portugalije i Francuske (2:2) između ostalog obeležila su dva penala za izabranike Fernanda Santoša, a oba udarca sa bele tačke u pogotke je pretočio Krisijano Ronaldo. Sigurne egzekucije kapitena Portugaliji su donele plasman u narednu fazu, a samom golgeteru nove rekorde u bogatoj biografiji.

Naime pogocima nakon ispada Lorisa i Kundea (prvi napravio prekršaj, a drugi igrao rukom), Ronaldo je dopisao još dva gola i stigao do 109 na ličnom saldu u reprezentativnom dresu, čime se izjednačio sa bivšim iranskim reprezentativcem Alijem Daeijem, kao fudbaler sa najviše pogodaka u nacionalnom timu.

Izabrane vesti

Takođe, as Juventusa u istoriju među reprezentativnim strelcima upisao se osamivši se na vrhu liste evropskih igrača sa najviše pogodaka na završnicama velikih takmičenja. Portugalac je došavši do 21 gola na svetskim i kontinentalnim smotrama, dva koraka iza sebe ostavio Miroslava Klosea (19), dok je treći Gerd Miler sa 18 pogodaka.

Podsetimo, Portugalac je ranije pomerao granice i u klupskom dresu te je igrač sa najviše pogodaka na zvaničnim mečevima, ispred Pelea, a i jedini je igrač koji je postigao po trocifren broj golova u tri različita kluba.

Činjenica je da Ronaldo nikog ne ostavlja ravnodušnim i da pored ogromne armije poštovalaca ima i onih koji osporavaju njegov učinak, ali neoboriva zaostavština svakako su brojni uspesi i rekordi koje je ostvario.


tagovi

Portugalreprezentacija PortugalaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara