©Starsport
©Starsport

Čovek za koga se lepe rekordi: Rikardo načeo Šerif i postao najbolji strani strelac u Srbiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.02.23. | 22:04

Partizanov rekorder ispisao novu stranicu istorije

Rikardo Gomeš je igrač čiji će trag u Srbiji ostati duboko urezan. Igrama za Partizan oborio je brojne klupske rekorde, ali i pomerio granice na nacionalnom nivou. Uspesima među kojima su priznanje za najboljeg strelca Partizana u jednoj sezoni, najboljeg strelca crno-belih u evropskim takmičenjima (20 golova, četiri više od Klea) i mnogi drugi, od večeras napadač sa Zelenortskih ostrva dodao je epitet stranca sa najviše pogodaka u Srbiji na zvaničnim utakmicama.

Mučio se Partizan tokom prvog poluvremena gostovanja Šerifu da uspostavi željeni riam, strepeo pred napadima rivala, ali je uspeo da odoli i potom, preko Rikarda Gomeša režira odgovor. U poslednjem minutu prvog dela igre na asistenciju Kvinsija Meniga centarfor je zatresao mrežu moldavskog predstavnika i tako 20. put ove sezone se upisao u strelce, odnosno 84. put u zvaničnim utakmicama Partizana.

Izabrane vesti

Odlično je ofanzivac iskoristio loptu saigrača iz napada, posle slaloma driblingom stvorio prostor za šut i loptu poslao iza leđa Kovala.

Osim što je trasirao put čete Gordana Petrića centarfor crno-belih postao je stranac sa najviše pogodaka u Srbiji nadmašivši učinak El Fardu Bena (83 gola).

Do sume od 84 gola centarfor je stigao na 136 utakmica, 60 golova postigao je u okviru Superlige, 14 u susretima Lige konferencije, 4 u Kupu Srbije i šest golova u duelima u okviru Lige Evrope.



tagovi

Rikardo GomešLiga konferencijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara