Sa meča u Podgorici (©Reuters)
Sa meča u Podgorici (©Reuters)

Crna Gora bez trunke sreće, Letonija pokvarila Turcima maksimalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 22:38

Norveška golom Serlota slavila u Podgorici

Ni mrvu fudbalske sreće nije imala Crna Gora. Fudbalski bogovi su zaobišli Podgoricu večeras, pa je prava viktorija ispred gola Norveške u drugom poluvremenu ostala bez nagrada.

Pogotkom Aleksandera Serlota sa peterca u prvom poluvremenu Norveška je dobila meč na stadionu Budućnosti i nanela prvi poraz Sokolovima u mundijalskim kvalifikacijama – 1:0.

Izabrane vesti

Bez valjanog razloga Crna Gora je pokazala preteran respekt prema rivalu, pa je bacila u vetar prvo poluvreme. Pustio je domaći tim Norvežanima da drže loptu, da kombinuju, da grade akcije, dok su se puleni Miodraga Radulovića opredeleli da čekaju iz defanzive direktne lopte na Jovetića i Đurđevića, koji su na centru čekali priliku da pobegnu ka golu.

To opredelenje ništa dobro nije donelo Sokolovima, primili su gol sa pet metara, upali u minus, koji nisu uspeli daleko boljom igrom u nastavku da ponište. Celih 45 minuta drugog poluvremena je bila igra na polovini Norveške, promašili su Jovetić, Savić i Hakšabanović nekoliko odličnih prilika, golman Jarštajn je sve odbranio i sačuvao pobedu svom timu.

Za iznenađenje večeri pobrinula se Letonija, koja je usred Istanbula pokvarila Turcima maksimalu posle tri kola – 3:3.

Tim sa Baltika nije osvojio ni bod u prve dve runde, dok je Turska imala maksimalan učinak i to pobedama nad Holandijom i Norveškom. Imali su puleni Senjola Guneša i 2:0 nakon 33 minuta igre, a onda je verovatno došlo do opuštanja, povučena je ručna, možda malo i umor...

Imali su Turci i 3:1 posle gola Jilmaza sa penala, a onda im se sve srušilo. Oba gola Letonci su postigli posle odbitaka nakon slobodnih udaraca, iz druge ili čak treće lopte, koju domaći fudbaleri nisu uspevali da „očiste“ iz šesnaesterca.

Veliki kiks za Tursku, koja je ipak ostala na prvom mestu grupe do septembra.

Holandija je imala lak zadatak protiv Gibraltara, pobedila je sa ubedljivih 7:0, s tim što je meč prelomila u periodu od 61. do 64. minuta kada je postigla tri gola.

KVALIFIKACIJE ZA SP

GRUPA G

Gibraltar – Holandija 0:7 (0:1)

/Berhujs 42, De Jong 55, Depaj 61, 88, Vajnaldum 62, Malen 64, Van de Bek 85/

Crna Gora – Norveška 0:1 (0:1)

/Serlot 35/

Turska – Letonija 3:3 (2:1)

/Karaman 2, Čalhanoglu 33, Jilmaz 55p – Savalnijeks 35, Uldriks 58, Ikaunieks/



tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija Norveškereprezentacija Turskereprezentacija HolandijeKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara