Crna serija Radničkog – šesti poraz kao najava grčevite borbe za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 15:32

Mladost slavila na Čika Dači sa 2:1

Koronu su nekako preležali, ali formu ne uspevaju da pronađu. Radnički iz Kragujevca je na koncu 16. kola Superlige ubeležio i šesti uzastopni poraz, pošto je Mladost slavila na Čika Dači sa 2:1.

Gosti iz Lučana su od samog starta rivalu stavili do znanja da su došli po sva tri boda i posle nekoliko šansi na početku meča stigli do vođstva već u 14. minutu preko Zorana Danoskog. Početkom drugog poluvremena skoro pa preslikan scenario s tim da je Mladosti bilo potrebno 10 minuta igre da i drugi put zatrese mrežu i domaćina uvede u nervozu. Strelac je bio veteran superligaškog fudbala  Janko Tumbasević.

Izabrane vesti

Tek tada je Radnički krenuo na sve ili ništa, ali je mogao samo do utešnog pogotka koji je, posle dobre akcije ponajboljeg igrača kragujevačkog tima Marka Mirića, postigao Saša Jovanović. U nastavku su domaći pokušavali, ali jalovi su to napadi bili, pa je Radnički ostao na svega šest osvojenih bodova iz čak osam utakmica na domaćem terenu. Samo je Radnik manje uspešan kao domaćin, sa pet bodova, istina, osvojenih na utakmici manje.

Bez obzira, jasno je Kragujevčane u nastavku očekuje grčevita borba za opstanak, dok je Mladost, nakon užasnog starta sezone i šest uzastopnih poraza, sada upisala i četvrtu pobedu iz poslednjih pet kola i krenula da se penje na tabeli.

SUPERLIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Milović 68 - Ndijae 7/

Novi Pazar - TSC 1:1 (1:0)

/Čečarić 12 - Vukić 68/

Subota

Kolubara - Napredak 1:0 (1:0)

/Bakić 9/

Metalac - Radnik 1:1 (0:1)

/Šarić 79 - Hodžić 24/

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Topić 30 - Pavkov 51, Dragović 60/

Radnički Niš - Spartak 0:0

Partizan - Proleter 0:0

Ponedeljak

Radnički Kragujevac – Mladost Lučani 1:2 (0:1)

/Jovanović 57 – Danoski 14, Tumbasević 55/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara