Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Crne mačke se vratile u Čempionšip! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 18:14

Vikomb nemoćan protiv Sanderlenda

Sanderlend će naredne sezone ponovo igrati u Čempionšipu! Pobedom nad Vikombom u finalu plej-ofa, Crne mačke su se posle četiri sezone tavorenja u trećem rangu vratile u najjaču drugu ligu na svetu – 2:0 (1:0).

Na kraju je bila treća sreća za klub sa Stadiona svetlosti. Dva puta su u prethodne tri sezone igrali plej-of, pokušavali da se domognu promocije, ali nisu uspevali. Pre tri godine ih je Čarlton u finalu zaustavio na putu ka ekspresnom povratku, prošle ih je već u polufinalu dobio Linkoln. Ovoga puta Crne mačke jedine su se pitale na terenu, od početka do kraja.

Izabrane vesti

Idealno je ekipa Aleksa Nila otvorila utakmicu i povela golom Eliota Embltona u 12. minutu. Odličan solo prodor napravio je vezista Sanderlenda na protivničkoj polovini i opalio sa ivice šesnaesterca snažno, ali je golman Vikomba morao da reaguje bolje, s obzirom na to da je lopta išla pravo u njega.

Mogao je Sanderlend u nastavku i da duplira prednost koja bi mu obezbedila mirniju završnicu, ali nije uspela da iskoristi nijednu od brojnih prilika. Plavi su svoju prvu morali da čekaju skoro punih pola sata, da bi je Sem Vouks prokockao. Nije bilo druge, morao je Geret Einsvort da menja u drugoj polovini nastavka kako bi promenio situaciju na terenu, u poslednjih petnaestak minuta na teren poslao i Adebaja Akinfenvu, ali snažni napadač u svom poslednjem meču u karijeri nije uspeo da pomogne svom timu u pohodu na Čempionšip.

Umesto toga, samo četiri minuta po njegovom ulasku Ros Stjuart je lukavim udarcem sa ivice šesnaesterca overio plasman Crnih mačaka u viši rang.



tagovi

SanderlendVikomb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara