Stadion Jan Brajdel u Brižu (@Reuters)
Stadion Jan Brajdel u Brižu (@Reuters)

Crni Muskron

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 13:21

Gosti bez pobede u 10 utakmica Župiler lige. Serkl Briž iznenađujuće dobar ove sezone

Posle 10 utakmica u Župiler ligi, Muskron je zakucan za dno, bez pobede, sa samo tri boda. U zaostalom meču 11. kola šampionata Belgije "fenjeraš" gostuje danas (17.00) Serkl Brižu.

Muskron je poslednji trijumf ostvario pre osam i po meseci, neposredno pred prekid prošle sezone usled pandemije virusa korona. Ako ovako nastavi ne gine mu selidba u niži rang. Serkl Briž je iznenađujeće dobar u nikad izjednačenijem šampionatu. U slučaju pobede stigao bi na samo pet bodova manje u odnosu na šampiona i gradskog rivala Klub Briž. Domaćin ima po šest pobeda i poraza ove sezone, bez remija.

Izabrane vesti

Oba tima u imali problem sa virusom korona prethodnih nedelja, ali se situacija popravlja. Serkl Briž ne može da računa na Migela van Dama i Bugarina Dimitara Velkoskog, dok je Kilijan Azar, najmlađi od trojice braća Azar, Edena i Torgana, povređen. Ekipa iz Briža je prošle nedelje pobedila u gostima Beveren sa 2:0 i prekinula seriju od dva poraza.

Muskron ima tri uzastopna neuspeha, a u nedelju je poražen i Genku (1:4) iako je poveo protiv nekadašnjeg šampiona. Kada igraju ova dva tima pada veliki broj golova. Na devet od 10 poslednjih utakmica bilo je 3+. Zanimljivo, na poslednjem duelu tradicija nije ispoštovana. Serkl Briž je krajem februara slavio u gostima protiv Muskrona sa 1:0.

Tim iz Briža nije dobio Muskron na poslednje dve utakmice na svom terenu, pa je sada motiv da konačno slavi i uhvati priključak za vodećim ekipama elitnog šampionata Belgije. Muskron je u seriji od tri poraza na gostovanjima, dok Serkl ima tri trijmfa i dva nespeha u ovom šampionatu na Jan Brajdel stadionu na kome igra i šampion i mnogo poznatiji klub iz Briža.

BELGIJA 1 – ODLOŽENI MEČ 11. KOLA

Sreda

17.00: (1,65) Serkl Briž (3,80) Muskron (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1BelgijaMuskronSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara