Duel Kokira i Pavlovića (© MN Press)
Duel Kokira i Pavlovića (© MN Press)

Crtice iz Humske: Neprofesionalno odlaganje meča sa Metalcem i otkud toliko povreda na startu sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 11:52

Pojašnjava trener Stanojević

Ispao je Nemanja Jović iz konkurencije pred kraj prvog poluvremena prvenstvenog meča sa Voždovcem pre dve i po sedmice. Danilu Pantiću je stradao primicač tokom zagrevanja za revanša sa Sočijem. Saša Zdjelar je na utakmici sa Rusima osetio bol u predelu prednje lože, pa ni on neće igrati protiv Santa Klare. Dodatna nevolja za stručni štab Partizana je u saznanju da primicač muči Aleksandar Šćekića.

Na sve to, sa povredama od početka takmičarskog ciklusa suočavali su se bekovi Aleksandar Miljković, Marko Živković, Ivan Obradović (tokom priprema i Rajko Brežančić), krilni napadač Filip Holender.

Izabrane vesti

Javnost naklonjena crno-belima je zabrinuta, sezona je maltene tek krenula, a igrači malo-malo ispadaju iz stroja. Aleksandar Stanojević je miran, izostanke tumači posledicom napornih treninga.

Forsiramo jak intenzitet, praćen kretnjama bez lopte i visokim presingom. To su normalne stvari“, pojašnjava trener Partizana da velika potrošnja dovodi do povreda. „Nisu sve mišićne, neke su mehaničke, druge se vuku od ranije. Inače sam prezadovoljan kako funkcionišemo na planu fizičke pripreme, utakmice su pokazale da igramo intenzivno, izdržali smo 120 minuta protiv Sočija, dali gol u poslednjem minutu, nema potrebe da dovodimo još nekog u stručni štab“.

Partizanov strateg je prokomentarisao činjenicu da crno-beli na meč Lige konferencija odlaze svežiji u odnosu na Santa Klaru, s obzirom da minulog vikenda nisu imali obaveze u Superligi, za razliku od Portugalaca koji su odigrali 2:2 sa Moreirenseom.

Zahvaljujemo se Metalcu što je pristao na odlaganje. Žao mi je, možda nije bilo profesionalno sa naše strane što smo odložili meč, spremali smo ekipu za Evropu, suočavali se sa dalekim putovanjem, stigle su nas povrede, što opet nje može da nam dozvoli da odlažemo susrete. Izvinjavam se Milanovčanima, još jednom. Neprofesionalno je sa naše strane. Dogovorićemo se sa Metalcem kad njemu bude odgovaralo da tad igramo“.

U međuvremenu, u Humskoj se čekaju pojačanja.

Kad smo počeli pripreme definisali smo šta nam je potrebno, doveli šta je bilo urgentno, a i dalje tražimo bočnog napadača. Nećemo dovoditi na silu, kad nismo sigurni 100 odsto“, ostavlja Stanojević mogućnost da novi fudbaler dođe tek po okončanju kvalifikacija.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanMetalacMetalac Gornji Milanovac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara