Zoran Popović (©Reuters)
Zoran Popović (©Reuters)

Crvena zvezda bez Borjana u Nišu

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 09:11

Među stativama stajaće Zoran Popović

Obaveze Milana Borjana u kanadskoj reprezentaciji uvek znače i naporan put "preko sveta", pa se golman Crvene zvezde klupskim obavezama posle reprezentativne pauze ne vraća baš svež.

Iako je tako, kapiten crveno-belih uglavnom je stajao među stativama u mečevima koji su sledili i uspešno obavljao svoj posao. Ove sezone zbog umora preskočio je samo gostovanje u Lučanima, ali neće ga biti ni u subotu u Nišu.

Izabrane vesti

Zbog noćašnjeg duela Kanade sa Panamom u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, na koje se njegova selekcija plasirala kao prva u KONKAKAF zoni, Borjan se neće vratiti u Srbiju na vreme za meč crveno-belih i Radničkog.

Umesto njega, gol će sedmi put ove sezone braniti Zoran Popović.

Iskusni čuvar mreže u svih šest nastupa radovao se pobedi, a na posebno velikom ispitu bio je u Razgradu protiv Ludogoreca, kada je Crvena zvezda slavila sa 1:0 u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope. Korona je tada drmala crveno-bele i za gostovanje u Bugarskoj iz tima pored Borjana izbacila Dragovića, Kataija i Degeneka. Ipak, predvođeni mladim Strahinjom Erakovićem kao kapitenom, izabranici Dejana Stankovića uspeli su da pobede i time najavili još jednu dobru sezonu na međunarodnoj sceni.

Popović je u prvenstvu stajao na golu protiv Novog Pazara (4:0), Metalca (3:1), Mladosti (5:1) i TSC-a (3:2), dok je u Kupu Srbije čuvao gol od igrača Inđije (1:0).

Povratak Milana Borjana među stative trebalo bi da bude sledeće srede u četvrtfinalu kupa, kada na stadion Rajko Mitić dolazi TSC. Do plej-ofa i podele superligaške tabele na gornji i donji deo, crveno-beli će osim sa Nišlijama igrati i sa Kragujevčanima kod kuće.

Potom im predstoji još sedam koraka do pete uzastopne titule. Trenutno su bodovno izjednačeni sa Partizanom, ali imaju bolji međusobni učinak.



tagovi

Zoran PopovićMilan BorjanFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara