Marko Ivović: U Beograd sam se vratio kao šampion Rusije

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.04.20. | 18:20

Srpski reprezentativac nalazi se u izolaciji koja mu ne pada teško jer je u Novosibirsku bio i na minus 40 stepeni

Srpski odbojkaški reprezentativac i član ruskog Novosibirska Marko Ivović sa titulom prvaka Rusije vratio se u domovinu. Trenutno, nalazi se u izolaciji od 28 dana, a izdržao je više od pola karantina.
Let iz Moskve ka Beogradu jednom je pomeren za sedam dana, ali smo Bojana Živković Drča, Dražen Luburić, Nikola Jovović i ja uspeli da se vratimo u domovinu što je najbitnije. U kontaktu sam sa svim saigračima iz reprezentacije, bitno je das u svi zdravi”, kaže Ivović i za naš portal dodaje:
“U Moskvi je stanje sa virusom SARS-CoV-2 slično kao u Srbiji. Uveden je karantin, ali za celu Rusiju nisu ista pravila ponašanja tokom pandemije. Svaka oblast propisuje pravila i načine ponašanja. U Novosibirsku je mali broj inficiranih, nema strogih pravila ponašanja, ali važi preporuka da se ne izlazi bez preke potrebe”.

Interesantan detalj izložili ste nam za Soči.
“Pa svi koji su mogli da priušte odlazak u Soči, to su uradili. Onda se broj Rusa u Sočiju znatno povećao, vreme je toplo i ljudi se nisu pridržavali mera pa je došlo do razvoja epidemije. Sada su uveli strožije mere, zaustavljen je avio-saobraćaj iz Sočija i Moskve”.

Izabrane vesti

Ruski šampionati su prekinuti.
“Mi smo, mislim, odigrali poslednje utakmice u Rusiji. U CEV kupu sa Zenitom, potom, stigli smo do drugog kola plej ofa, a bilo je predviđeno da se Fajnal siks igra u Novosibirsku. Međutim, odredili su pauzu od sedam dana, a potom su prekinuli šampionat. Novosibirsk je kao prvoplasirani tim postao šampion Rusije. Prekinuta su košarkaška, hokejaška nadmetanja, dok su se fudbaleri najduže borili i vršili pritisak da se lige okončaju.  ”.

Ostajete u klubu i naredne sezone.
“Tako je. Produžio sam ugovor na godinu dana. Iz kluba odlaze Rus i Poljak, a dolazi nam jedan odbojkaš iz Srbije. Mislim da je to zvanično”.

Mirno provodite dane u karantinu.
“Osvojili smo titulu, produžio sam ugovor, uz obećanje da su ugovori čvrsti. Iza ruskih klubova stoje državne firme i kazali sun am da je sve stabilno. Da neće kao u Evropi doći do smanjenja budžeta, plata…Međutim, moja želja je da se sve vrati u normal za sve ljude u Srbiji, Evropi i svetu”.

Ivoviću ovaj karantin ne pada teško jer je u Rusiji u nekoj vrsti izolacije.
“Pa da, zbog niskih temperature u Novosibirsku. Doduše, ova zima bila je slabija, sa više snega, a temperature su bile oko minus 25 stepeni Celzijusa. Vazduh je suv pa izdržavam lakše nego naše minise od 15 stepeni. Prošla zima bila je brutalnija, temperature su išle do minus 40 stepeni. Tada nije bilo šetnje, išao sam do sale, marketa i nazad kući. Izdržaće se i ovaj karantin”, konstatuje Marko Ivović.

Piše: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzart bet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara