Crveno i crno bele istorijske čitanke Bojana Ljubenovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 10:31

Novi uspesi naših velikih timova ispisuju nove stranice drugog, dopunjenog izdanja namenjenog najmlađim čitaocima

Pojavila su se nova, znatno dopunjena izdanja knjiga “Crvena zvezda, moj fudbalski klub” i “Partizan, moj fudbalski klub”, koje je priredio naš poznati pisac Bojan Ljubenović.

Prema rečima priređivača ove dve knjige predstavljaju male “istorijske čitanke” o naša dva najveća fudbalska kluba, a namenjene su najpre najmlađim čitaocima, ali i onim, nešto starijim navijačima koji žele da se podsete najblistavijih momenata iz prošlosti crveno i crno belih.

Izabrane vesti

“Osnovna ‘misija’ ovih knjiga jeste da mališane nauče ljubavi prema sportu, fer-pleju, poštovanju protivnika, ali i to da voleti svoj klub, ne znači mrzeti protivnički. Voleo bih da ove knjige doprinesu da jednoga dana opet na tribinama imamo sportsko navijanje, bez mržnje i incidenata, kao što je to svuda u civilizovanom svetu. Da bi tako zaista i bilo, svi zajedno moramo da se potrudimo da decu od najmanjih nogu učimo o vrednostima sporta”, podvlači Bojan Ljubenović.

U knjigama “Crvena zvezda, moj fudbalski klub” i “Partizan, moj fudbalski klub” čitaoci će naći pregršt zanimljivih podataka o istorijatu svog omiljenog kluba, njegovom osnivanju, imenu, grbu, stadionu, najvećim utakmicama i najznačajnijim igračima. Posebnu vrednost knjigama daju odlične fotografije.

“Nova izdanja dopunili smo Zvezdinim nastupima u Ligi šampiona, istorijskom pobedom nad Liverpulom i biografijama još nekoliko legendi kluba. Knjiga o Partizanu dopunjena je novim podacima, igračima, gostovanju Mančester junajteda u Beogradu, kao i oproštaju kapitena Saše Ilića od aktivnog igranja. Obe knjige su štampane na kvalitetnom papiru što me veoma raduje”, konstatuje Ljubenović

Na kraju svake “istorijske čitanke” nalazi se i mali kviz kroz koji će čitaoci moći da provere svoje znanje. Knjige se po veoma popularnoj ceni mogu pronaći u svim knjižarama izdavača.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaknjiga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara