Mario Fernandes (©Reuters)
Mario Fernandes (©Reuters)

CSKA preživeo Tulu, Dinamo nije Samaru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 20:30

Poznati svi učesnici polufinala Kupa Rusije. Žreb u petak

Dve utakmice, dve pobede za Ivicu Olića na klupi moskovskog CSKA. Obe izvojevane identičnim rezultatom 2:1 i obe posle primljenog gola. Ova druga, u četvrtfinalu Kupa Rusije, nešto teže nego prvenstvena protiv Tambova pre četiri dana.

CSKA je kao gost savladao Arsenal Tulu, ali tek pogotkom u 86. minutu. Čovek odluke bio je Mario Fernandes posle fantastičnog dodavanja Alana Džagoeva. kog je Olić prvobitno ostavio na klupi misleći da ga odmori za prvenstvene borbe, ali je u 70. minutu morao da ga uvede. Nešto ranije i Salomona Rondonda.

Izabrane vesti

Zaslužio je CSKA pobedu po prikazanoj igri, posebno u drugom poluvremenu, međutim, očekivalo se da gosti do nje stignu dosta ranije.

Iako je Arsenal na odmor otišao s prednošću, stečenom pogotkom Evgenija Lucenka u 33. minutu posle kornera, domaćini su od 55. minuta igrali sa igračem manje. Upravo je strelac dotad jedinog gola dobio drugi žuti karton zbog udaranja laktom u skoku. Još pre toga su Armejci izjednačili. U 48. minutu kada je Vadim Karpov spretno reagovao na drugoj stativi posle centaršuta Arnora Sigurdsona iz prekida.

Igralo se potom konstantno na polovini crveno-žutih, pred čijim golom je stajao odlični Egor Šamov. Nije, ipak, mogao bolje posle pomenutog dodavanja Džagoeva za Fernandesa. Uspeo je CSKA tako da izbegne sudbinu Zenita, prošlosezonskog osvajača ruskog kupa, koji je ispao upravo od Arsenala.

Prošle sezone jedan drugoligaš stigao je do finala. Bio je to Himki, koji je poražen od Zenita 0:1, a i ove sezone u igri za trofej i dalje je tim iz nižeg ranga. Reč je o Krila Sovjetov, ekipi koja je u Samari savladala moskovski Dinamo 2:0.

Sedmostrukog osvajača Kupa Rusije načeo je Roman Ežov sjajnim udarcem već u četvrtom minutu. Mogli su domaćini, možda, i ranije da završe tu kontru posle osvojene lopte na sredini terena, ali je svakako akcija dobila željeni epilog po njih.

Na 2:0 povisio je Ivan Sergejev u 74. minutu. Opet iz kontranapada, ali ovaj put dosta bolje organizovanog. Imali su doduše, domaćini i sreće. Čak i da nije bilo Sergejeva, bio bi to autogol...

Dakle, učesnici polufinala Kupa Rusije su CSKA Moskva, Krila Sovjetov, Lokomotiva Moskva i Ahmat Grozni. Parovi će biti poznati u petak.

KUP RUSIJE - ČETVRTFINALE

Sreda

Ahmat - Ufa 1:0 (0:0)

/Karin 55/

Soči - Lokomotiva Moskva 1:3 (0:1)

/Jusupov 70 - Smolov 44, 63, Kamano 90+6/

Četvrtak

Krila Sovjetov - Dinamo Moskva 2:0 (1:0)

/Ežov 4, Sergejev 74/

Arsenal Tula - CSKA Moskva 1:2 (1:0)

/Lucenko 33 - Karpov 48, Fernandes 86/


tagovi

Ivica OlićCSKA MoskvaDinamo MoskvaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara