Nair Tiknizjan (levo) protiv Olimpika iz Marselja (©AFP)
Nair Tiknizjan (levo) protiv Olimpika iz Marselja (©AFP)

Čudesna golgeterska forma: Defanzivac Lokomotive strelac na sedam uzastopnih utakmica!

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 10:15

Nair Tiknizjan, 24-godišnji bek jermenske reprezentacije, nesvakidašnju seriju će pokušati da nastavi ove subote od 19 časova na gostovanju CSKA Moskvi u 3. kolu ruske Premijer lige

Retko se dešava da defanzivni fudbaleri dođu u situaciju da postignu pogodak, još ređe da zapravo pošalju loptu u mrežu. Ako štoper ili bek postignu po gol na dva uzastopna meča to je veliki uspeh, ali šta onda da kažemo za niz od sedam utakmica?! Na neverovatnoj golgeterskoj formi levom beku Lokomotive iz Moskve Nairu Tiknizjanu može da pozavidi i većina napadača širom sveta, na poslednjih sedam takmičarskih mečeva 24-godišnji defanzivac je postigao osam pogodaka! Taj niz će pokušati da mu prekine Milan Gajić i mkegpv CSKA iz Moskve, koji će ugostiti Lokomotivu ove subote od 19 časova u 3. kolu ruske Premijer lige.

Tiknizjan je od početka sezone postigao tri gola u prvenstvu – jedan protiv Rubina (2:2) i dva protiv Fakela (4:1) - kao i jedan u Kupu Rusije, protiv Urala (2:1). Sva četiri su bila iz igre, levom nogom. U ovom momentu talentovani Jermen je na vrhu liste strelaca ruskog prvenstva, na deobi sa napadačima Zenita i CSKA Mateom Kasijerom i Fjodorom Čalovim. Uz napomenu da je Čalov sve golove postigao iz penala.

Izabrane vesti

Tiknizjanova golgeterska serija traje od prošle sezone, levi bek je bio strelac po jednom u poslednja dva prvenstvena meča, protiv Torpeda (3:1) i Dinama iz Moskve (4:2). Na oba meča je pogađao za 1:0. Da osećaj ne izgubi tokom leta pobrinula se reprezentacija, zatresao je mrežu na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Letonijom (2:1).

Trener Lokomotive Mihail Galaktionov insistira na tome da se Tiknizjan priključuje napadu što češće, iako Moskovljani igraju u formaciji sa dva štopera. I za sada mu donosi rezultat. Iako je na sva tri ovosezonska meča Lokomotiva primila barem po jedan gol, još uvek ne zna za poraz.

19.00: (2,00) CSKA (3,50) Lokomotiva (3,70)

Direktan rival danas Tiknizjanu će da bude Milan Gajić. Nekadašnji bek Crvene zvezde, koji u CSKA više igra kao desno krilo, prošlog vikenda se našao u centru skandala na meču Armejaca sa Ahmatom (3:2). U finišu prvog poluvremena je skrivio jedanaesterac i za to dobio žuti karton, a Ahmat ga je izveo i nije realizovao. Tada je arbitar Vladislav Bezborodov najednom prekinuo utakmicu, na sugestiju iz VAR sobe poništio Gajiću žuti, pa pokazao direktan crveni karton i penal se ponovio.

Samo što ništa od toga nije po fudbalskim pravilima, zbog čega je FS Rusije naknadno uložio žalbu CSKA i poništio Gajiću suspenziju. To znači da će srpski fudbaler igrati protiv Lokomotive bez problema.

U domaćem sastavu najverovatnije nećemo videti Sašu Zdjelara. Bivši defanzivni vezista Partizana je odigrao prva dva meča, ali je zbog povrede propustio put u Grozni. Prema najavama, male su šanse da se nađe na terenu u gradskom derbiju.

CSKA nije baš idealno otvorio sezonu, izgubio je od Zenita u Superkupu Rusije posle penala, a zatim i na prvenstvenoj premijeri od Urala (2:1). Vratio je samopouzdanje trijumfom nad Orenburgom u kupu sa čak 6:0, a zatim je u onom čudnom meču slomio Ahmat (3:2) sa tri gola iz jedanaesteraca.

Poslednji put CSKA i Lokomotiva su se sastali 23. aprila ove godine, takođe na terenu Armejaca. Tada je meč završen 1:1, s tim da Lokomotivin Tiknizjanov još uvek nije bio golgeterskog raspoloženja kao sada.

Videćemo hoće li Jermen odigrati ovog puta bolje protiv svog bivšeg kluba. Naime, Tiknizjan je dete CSKA, odigrao je 43 utakmice (dva gola) za Armejce pre nego što je u avgustu 2021. godine pojačao gradskog rivala u transferu vrednom 5.500.000 evra. Za sada je sakupio 62 meča u dresu Lokomotive, uz učinak od devet golova i sedam asistencija.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

RUSIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Krasnodar - Nižnji Novgorod 1:0 (1:0)

/Spertsjan 29pen/

Subota

14.00: (2,45) Krila Sovjetov (3,30) Rostov (2,95)

16.30: (2,30) Orenburg (3,45) Ural (3,05)

16.30: (3,35) Rubin (3,45) Spartak (2,15)

19.00: (2,00) CSKA (3,50) Lokomotiva (3,70)

Nedelja

16.30: (2,30) Baltika (3,25) Fakel (3,25)

18.00: (1,53) Zenit (4,20) Dinamo (6,25)

19.00: (2,30) Soči (3,40) Ahmat (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1CSKA MoskvaLokomotiva MoskvaNair TiknizjanMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara