Čudesnih šest dana mađarskog fudbala: Evropsko prvenstvo, pa elitna divizija Lige nacija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.20. | 23:22

Fantastičan rezultat selekcije Zoltana Gere

Mađarska nije samo Dominik Soboslaj, iako as Salcburga daje ozbiljnu kreativnu notu selekciji Zoltana Gere. Mađarska je postala ozbiljna selekcija koja je ume da igra na rezultat kada joj je potrebno, pa u ovom trenutku uživa u verovatno najlepših šest dana u novijoj istoriji tamošnjeg fudbala. Nakon obezbeđenog plasmana na Evropsko prvenstvo naši susedi su večeras izborili i plasman u elitnu diviziju Lige nacija, pošto su u Budimpešti savladali Tursku i iskoristili debakl Rusije na stadionu Rajko Mitić - 2:0 (0:0).

Bila je to "usluga za uslugu" između Srbije i Mađarske, koja je rezultirala i da Orlovi ostanu u B diviziji, pa je stepenik niže otišla Turska. Selekcija Šenola Guneša je na kraju ispala najveći gubitnik grupe 3, ostvarila je jednu pobedu baš kao i Srbija, ali je podbacila onda kada se odlučivalo iako je imala situacije u kojima je mogla da preokrene meč na svoju vodenicu.

Izabrane vesti

To se pre svega odnosi na detalj iz 40. minuta utakmice, kada je Kenan Karaman propustio priliku da dovede goste u vođstvo, nakon što je ostavio iza sebe nekoliko igrača, ali nije uspeo da savlada Denisa Dibuša, koji je sjajno intervenisao.

Mađari su kao i u svakoj prethodnoj utakmici strpljivo čekali i dočekali svoju šansu. U 56. minutu su otovrili odličnu polukontru, sam pred gol je izbio brzonogi Varga koji je pogodio stativu, a na drugoj stativi je bio David Šiger. Posle tog gola sastav Zoltana Gere je usmerio meč na svoju vodenicu i ušao u zonu koja mu najviše odgovara.

Tursci su svoju poslednju veliku šansu propustili u 73. minutu kada je Denis Dibuš još jednom sjajnom intervencijom zaustavio sjajan udarac Hakana Čalhanoglua. Samo minut kasnije gosti su tražili i jedanaesterac, zbog igranja rukom jednog od igrača u domaćem sastavu, ali je sudija pokazao da se meč nastavi.

Drama je dostigla vrhunac u samoj završnici, bio je korner za Tursku u petom minutu nadoknade, a onda se dogodoilo ono zbog čega je Kevin Varga ušao na teren. Prvotimac Kasimpaše je kao uragan istrčao kontranapad, izbio je sam pred gol Merta Gunoka i na efektnim udarcem doneo svom timu plasman u elitnu diviziju.

LIGA NACIJA, B DIVIZIJA

Grupa 3

Srbija – Rusija 5:0 (4:0)

/Radonjić 10, Jović 25, 45+1, Vlahović 41, Mladenović 64/

Mađarska – Turska 2:0 (0:0)

/Siger 57, Varga 90+5/

Grupa 1

Austrija - Norveška 1:1 (0:0)

/Grbić 90+4 - Zaid 61/

Severna Irska - Rumunija 1:1 (0:0)

/Bojs 56 - Bicfalvi 81/

Grupa 2

Izrael – Škotska 1:0 (1:0)

/Solomon 44/

Češka – Slovačka 2:0 (1:0)

/Souček 17, Ondrašek 55/

Grupa 4

Severna Irska – Rumunija 1:1 (0:0)

/Bojs 56 – Bikfalvi 81/

Vels – Finska 3:1 (1:0)

/Vilson 29, Džejms 46, Mur 84 – Puki 63/



tagovi

Zoltan GeraMađarskaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara