Anhel di Marija i Nejmar (©Reuters)
Anhel di Marija i Nejmar (©Reuters)

Čudna dešavanja u Parizu: Četvorica igrača PSŽ-a se vratila povređena sa reprezentativne pauze

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 13:58

Sveci će bez Veratija, Diala, Di Marije i Navasa tražiti pobedu protiv Lorijana (nedelja, 20.45) u 30. kolu Lige 1

Devet kola je ostalo do kraja francuskog šampionata. To je još devet utakmica za koje se fudbaleri Pari Sen Žermena nadaju da će što pre da prođu. Nema sumnje da bi i čelnici Svetaca odmah potpisali da se završi sezona, pa da se što pre krene u renoviranje skupocenog tima. Ovaj „galaktični“ je loš, Lionel Mesi, Kilijan Mbape i Nejmar ne mogu zajedno, za njih će biti uspeh ako konkurencija ne uspe da učini prvenstvo zanimljivije, samo da se šampionska trka završi što opuštenije. U lošem raspoloženju će PSŽ da dočeka susret 30. kola Lige 1 protiv Lorijana (nedelja, 20.45).

Nema sumnje da je zvezdama Parižana prijala reprezentativna pauza. Sklonili su se malo od te negativne atmosfere, kroz igre za reprezentaciju popravili raspoloženje koje je na veoma niskom nivou od kako ih je izbacio Real Madrid iz Lige šampiona.

Izabrane vesti

Izabranici Maurisija Poketina su poraženi na tri od poslednjih pet prvenstvenih mečeva, ali i dalje imaju ozbiljnu prednost na tabeli Lige 1. Ren je u subotu odigrao 1:1 sa Nicom i tako je prišao lideru na osam bodova, a toliki zaostatak ima i trećeplasirani Olimpik Marselj.

Lorijan suštinski ne bi smeo da bude opasan po PSŽ, pogotovo na Parku prinčeva. Međutim, Poketino ima kadrovskih problema i to mu dodatno komplikuje situaciju.

20.45: (1,20) PSŽ (8,00) Lorijan (14,0)

Sa reprezentativnih obaveza su se sa povredama vratili Marko Verati, Abdu Dialo, Anhel di Marija i Kejlor Navas. Niko od njih četvorice neće moći da igra danas, baš kao ni Bernat, Erera i Kurzava, koji su još od ranije na bolovanju. Ne pamti se kada se u neku ekipu vratio toliko veliki broj igrača koji su nastupili za nacionalne timove, a onda istovremeno zatražili da otvore bolovanje.

Kako bilo, Poketino će morati da se snađe. Takođe i da proceni da li je Đanluiđi Donaruma spreman da se nađe među stativama, odnosno da odmeni povređenog Navasa. On i Verati su se vratili razočarani iz Italije, u kvalifikacijama za Mundijal ih je eliminisala Makedonija.

Mesi je postigao gol za Argentinu protiv Venecuele, Mbape je bio dvostruki strelac za Francusku protiv Južne Afrike, a Nejmar je jednom pogodio za Brazilce protiv Čilea. Sva trojica još uvek znaju, ali u prethodnom periodu je samo Mbape bio na tom nivou u PSŽ-ovom dresu.

--------------------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------------------------

Nejmar i Prensel Kimpembe bi morali da se pripaze danas, da ne dobiju žuti karton. Još jedna javna opomena obojicu deli od meča suspenzije.

Što se tiče Lorijana, nedostajaće samo jedan fudbaler. Nigerijski vezista Bonke Inosent je suspendovan i nije otputovao u prestonicu Francuske. Uprkos iscrpljujućim mečevima za Mali i Burkinu Faso, najavljeno je da će se Ibrahima Kone i Dango Uatara naći u startnoj postavi.

Lorijan i PSŽ su se poslednji put sastali 22. decembra, kada su odigrali 1:1. Lorijan je tada bio bliži pobedi, Parižani su bod isčupali golom Maura Ikardija u 91. minutu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

FRANCUSKA 1 – 30. KOLO

Subota

Nica - Ren 1:1 (0:0)

/Delor 67 - Teri 78/

Lil - Bordo 0:0

Nedelja

Strazbur - Lans U TOKU

15.00: (2,70) Klermon (3,05) Nant (3,05)

15.00: (7,25) Mec (4,10) Monako (1,55)

15.00: (2,10) Monpelje (3,50) Brest (3,80)

15.00: (3,60) Sent Etjen (3,10) Marselj (2,20)

15.00: (2,55) Troa (3,00) Rems (3,30)

17.05: (1,40) Lion (4,50) Anže (8,50)

20.45: (1,20) PSŽ (8,00) Lorijan (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Pari Sen ŽermenLorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara