Hari Megvajer slavi gol (©Reuters)
Hari Megvajer slavi gol (©Reuters)

Čudna noć na Old Trafordu: Junajted čekao da ga Megvajer spase, Onana izbio Kopenhagenu bod u 90+7

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 23:09

Neverovatna utakmica, sa neočekivanim herojima...

Čudne se stvari dešavaju u Mančester Junajtedu godinama i nikako da se vrate slavni dani, vreme kada je ser Aleks Ferguson vodio klub i harao evropskim fudbalom. Klub već deceniju luta u pokušaju da napravi nešto vredno pomena i na tom putu pravile su se kardinalne poslovne greške, mnogo neshvatljivih poteza je povučeno, smenjivali su se treneri kao donje rublje, a sada je Teatar snova čekao i dočekao da ga spasu Hari Megvajer i Andre Onana.

Na niske je grane pao Junajted, kada je morao da se oslanja na to da ga protiv Kopenhagena na svom terenu spasava ražalovani kapiten, za koga je Junajted Lesteru platio 90.000.000 evra pre više od četiri godine, a zajedno sa njim i golman koji je od dolaska iz Intera najčešće pravio kardinalne greške. Sve je ipak u ovakvom Junajtedu moguće, pa i to da za heroje prve ovosezonske evropske pobede budu proglašeni Megvajer i Onana. Engleski štoper zbog gola u 72. minutu, a kamerunski golman jer je u sedmom minutu nadoknade odbranio jedanaesterac Džordanu Larsonu, inače sinu nekadašnjeg centarfora Junajteda Henrika Larsona - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Kopenhagen je zaslužio bod, pa možda i više od toga! Do Megvajerovog pogotka glavom nakon centaršuta Kristijana Eriksena, gosti iz Danske bili su bolji rival na Teatru snova, ali im je Onana spustio roletnu na gol i nije bilo šanse da večeras reprezentativac Kameruna bude savladan. Čak i kada je Megvajer napravio kardinalnu grešku već u 5. minutu susreta i tako otvorio Mohamedu Elijunusiju mogućnost da se proslavi, Kopenhagenu je nedostajalo i malo sportske sreće. Marokanac je iskoristio sjajan trk Dioga Gonsalvesa po levom boku i uputio udarac koji jeste prevario Onanu, ali je na strani Junajtedovog golmana bila stativa koja se isprečila na putu velikog slavlja gostiju.

Mančester Junajted je u većem delu prvog poluvremena bio sateran na svoju polovinu, pa čak i u kazneni prostor, ali je Kopenhagen svaki put ostajao bez konkretne završnice. Gol je visio u vazduhu. I stigao je u 72. minutu, ali ne u mreži Junajteda, već gostiju. Đavoli su uspevali da se oslobode pritiska kako je vreme odmicalo i čak su imali nekoliko solidnih prilika, pre nego što je Megvajer za dlaku izmakao ofsajd zamku i glavom matirao dotad nepremostivu prepreku u vidu maskiranog junaka Kopenhagena Kamila Grabare.

Na kraju su Danci dobili šansu da izvuku makar bod, iako su prikazanom igrom možda zaslužili i mnogo više, ali je ponovo na visini zadatka bio dotad briljantni Andre Onana. Čovek koji u jednoj utakmici donese mnogo, a onda u naredne dve odnese duplo više ostao je hladan kao druga strana jastuka u trenutku kada je tenzija mogla da se seče nožem. Larsonu je baš to nedostajalo, pucao je u svoju desnu stranu, a Onana je to pročitao i sačuvao Junajtedu ponos!

U noći kada je sve bilo u znaku nedavno preminulog ser Bobija Čarltona, jedne od najvećih legendi kluba, Mančester Junajted je bio na ivici nove bruke. Ali su neke svevišnje sile imale drugačiji plan. Dodelile su Megvajeru i Onani herojske uloge.

Megvajer u poslednje vreme igra sve bolje i čak donekle stabilnije, sa manje grešaka u igri. Od pobede nad Kristal Palasom u Liga kupu, preko trijumfa nad Brentfordom gde je čak bio i asistent, do savršenog izdanja protiv Šefild Junajteda gde je čak izabran i za igrača utakmice, stameni defanzivac konačno igra onako kako je ekipi potrebno, zbog čega ga je javno pohvalio i Erik Ten Hag. Megvajer je nedavno otkrio da mu je veliku podršku dao nekadašnji kapiten Engleske Dejvid Bekam, koji je i sam prošao golgotu i maltretiranje engleskih navijača zbog crvenog kartona na Mundijalu 1998. godine, što mu je dalo samopouzdanje da zaigra još bolje. A, ako je neko ovih meseci i godina bio predmet podsmeha i podrugljivih komentara, onda je to upravo Hari Megvajer.

Da li će i šta večerašnje partije doneti Megvajeru i Onani, odnosno da li je ovo za njih prekretnica sezone, pokazaće vreme. Ostaće zapisano da se Junajted provukao i izbegao bruku zahvaljujući njima.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Grupa A

Galatasaraj - Bajern 1:3 (1:1)

/Ikardi 30p - Koman 8, Kejn 73, Musijala 79/

Mančester Junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0)

/Megvajer 72/



tagovi

Hari MegvajerMančester JunajtedLiga šampionaKopenhagen

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara