Aster Vranks (drugi sdesna) slavi sa saigračima (©AFP)
Aster Vranks (drugi sdesna) slavi sa saigračima (©AFP)

Čudo nad čudima: Eksplodirao poklopac, Volzburg dobio nekog posle tri meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 19:23

Doduše, pao je poslednjeplasirani tim na tabeli, mladi vezista Vranks pamtiće ovaj meč dugo

Tri meseca. Toliko je tačno vremena prošlo od dana kada je Volfzburg poslednji put osetio slast pobede. Bilo je to u 11. kolu odigranom na Folksvagen areni protiv Augzburga, a pobeda je osigurala četvrto mesto na tabeli. Devet utakmica i samo dva osvojena boda kasnije Volfzburg je uspeo da se sroza čak do šesnaeste pozicije na tabeli koje vodi u plej-aut sa trećeplasiranim timom Cvajte.

Uključujući i Ligu šampiona ekipa Florijana Kohfelta nije slavila u čak jedanaest takmičarskih utakmica, pa se večerašnji trijumf zaista može smatrati pravim čudom. Istina, pao je najslabiji tim u prvenstvu Grojter Firt (4:1), ali bar se nešto pozitivno desilo u redovima ovogodišnjeg učesnika elitnog klupskog takmičenja... Zanimljivo i to pošto je klub napustio prvi strelac i ponajbolji igrač Vut Veghorst, koji je pojačao Barnli ove zime za 14.000.000 evra. Njegov naslednik Jonas Vind ponovo je igrao od starta, baš kao i Maks Kruze koji je zajedno sa nekadašnjim golgeterom Kopenhagena stigao po odlasku Veghorsta.

Izabrane vesti

Pobedu nad Grojterom dugo će pamtiti tinejdžer Aster Vranks. Talentovani vezista tresao je mrežu dvaput, što su mu premijerni golovi u dresu Vukova. Od dolaska iz Mehelena letos povrede su ga dosta mučile, Kohfelt mu je dosta balansirao minutažu i zapravo tražio pravu ulogu na terenu i izgleda da je konačno pogodio. Belgijanac je odigrao najbolju partiju za Volfzburg i zapravo sprečio da se još jedna utakmica pretvori u košmar. Doveo je svoj tim u vođstvo već u 7. minutu, da bi početkom drugog dela poništio kasni pogodak Branimira Hrgote sa bele tačke.

U nastavku se Volfzburg nije previše ustručavao i jurio je ubedljiv trijumf koji je na kraju i dobio. Prvo je Maksimilijan Arnold pogodio metu uz pomoć jednog igrača Grojtera posle šuta iz slobodnog udarca, da bi pet minuta kasnije Maksimilijan Filip zaokružio prvi poker golova posle skoro godinu dana.

Volfzburg je sada pobegao od zone ispadanja, ali je i dalje jako blizu tom plej-aut mestu koje je dosad ”čuvao”. Grojter se sve izvesnije oprašta od bundesligaškog društva.

BUNDESLIGA - 21. KOLO

Petak

Herta – Bohum 1:1 (1:0)

/Belfodil 23 – Polter 48/

Subota

Keln – Frajburg 1:0 (1:0)

/Modest 23/

Arminija – Borusija Menhengladbah 1:1 (1:1)

/Sera 19 – Plea 38/

Augzburg – Union Berlin 2:0 (1:0)

/Gregorič 16, Han 59/

Majnc – Hofenhajm 2:0 (0:0)

/Li 79, Enkate 83pen/

Štutgart – Ajntraht 2:3 (1:1)

/Anton 42, Kalajdžić 70 – Endika 7, Hrustić 47, 78/

Bajern – Lajpcig 3:2 (2:1)

/Miler 12, Levandovski 44, Gvardiol 58ag – Andre Silva 27, Enkunku 53/

Nedelja

Dortmund - Leverkuzen 2:5 (1:3)

/Frimpong 16ag, Tiges 89 – Akanđi 11ag, Virc 20, Andrič 28, Ta 53, Dijabi 87/

Volfzburg - Grojter Firt 4:1 (1:1)

/Vranks 7, 49, Arnold 70, Filip 75 – Hrgota 44/



tagovi

Aster VranksVolfzburggrojter firtBranimir HrgotaMaksimilijan Arnold

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara