Huan Pablo Vigon (©AFP)
Huan Pablo Vigon (©AFP)

Čudo u Meksiku: Pumas nadoknadio četiri gola minusa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 04:32

U finalu plej-ofa Aperture igraće Leon i Unam, dve najbolje ekipe posle ligaškog dela sezone

Čudo u Meksiko Sitiju, na stadionu Olimpiko Universitario. Unam Pumas se plasirao u finale plej-ofa Aperture gde ga čeka Leon koji je bio bolji od Gvadalahare ukupnim rezultatom – 2:1.

U prvom meču na stadionu Asteka, Kruz Azul je pregazio gradskog rivala. Slavio je sa 4:0. Svi su već videli veliko finale protiv Leona, prvi put od 1997. godine, ali nisu tako mislili fudbaleri Unama. U revanšu su pregazili ljutog rivala i zbog boljeg plasmana u ligaškom delu sezone izborili plasman u veliko finale.

Izabrane vesti

Niko nije mogao da nasluti da će Unam Pumas da nadokandi četiri gola zaostatka, ali čudo se dogodilo u meksičkoj prestoncii. Krenuli su domaćini na sve ili ništa. Već u drugom minutu Argentinac Huan Ignasio Dinenjo de Kara je načeo mrežu Kruz Azula. Isti igrač je u38. minutu prepolovio prednost rivala iz prvog meča, a samo dva minuta kasnije i Paragvajac Gonzales Espinola je krunisao lepu akciju svog tima i došao na korak do čuda – 3:0.

Upravo je paragvajski napadač bio akter predigre ovog polufinalnog duela. Navodno, Kruz Azul je, prema pisanju meksičkih medija, bio spreman da preotme napadača gradskog rivala i da ponudi 3.000.000 dolara. Videćemo da li će taj transfer da se realizuje.

U nastavku, domaćin je kidisao na gol gradskog rivala, Kruz Azul je bio bezopasan, samo je jednom šutirao u okvor gola rivala. Želeo je bunkerom da sačuva prednost. Falio je još jedan gol za domaćina. Naime, u Meksiko važi pravilo da ako posle 180 minuta bude izjednačeno, ne važi pravilo gola u gostima niti se igraju produžeci i šutiraju penali, već će u tom slučaju prednost da ima tim koji je bio bolji u prvom delu sezone. U ovom slučaju to je bio Pumas.

U 89. minutu veliko slavlje domaćih igrača. Dugo je trajala akcija, petljali su domaćini, kružili oko šesnaesterca gostujućeg tima. Posle centaršuta, lopta se odbila srećno do Huan Pabla Vigona, a on je iz neposredne blizine zatresao mrežu Kruza. Tražili su gosti ofsajd, ali njega nie bilo. Utrčali su u teren igrači sa klupe, veliko slavlje domaćina, dok su gosti popadali na travu. Tako će se u finalu plej-ofa meksičke Aperture snage da odmere timovi koji su završili na prva dva mesta posle ligaškog dela sezone. Bio je to četvrti gol u sezoni za 29-godišnjeg meksičkog vezistu, verovatno najvažniji u karijeri nekadašnjeg fudbalera Atlasa.

Podstimo, Leon je izbacio Gvadalaharu. Posle 1:1 u prvom meču u nedelju je lider ligaškog dela sezone i ekipa koja je imala samo jedan poraz u sezoni, slavila sa 1:0 pogotkom Džoela Kembela posle asistencije Mena Delgada. Leon je imao čak osam bodova više od Pumasa u prvom delu sezone.



tagovi

PumasKruz AzulMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara