Čuka nema igru, ali je individualno prejaka za mnoge: Lučić driblinzima poremetio Kolubaru, Stojanović pečatirao slavlje Brđana

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.02.23. | 19:58

Ubedljivih 3:0 za ekipu Dušana Kerkeza

Čukarički je na siguran način stigao do još jedne pobede u Mozzart Bet Superligi, ali će Dušan Kerkez u nastavku prolećnog dela sezone morati da poradi na tečnosti igre svoje ekipe, koja definitivno na željenom niovu. Ipak, individualn kvalitet koji poseduju Brđani bio je više nego dovoljan da se slomi Kolubara, koja se dobro držala do isključenja Slobodana Simovića u 38. minutu utakmice, ali je u drugom poluvremenu poklekla pod naletima četvrtoplasiranog tima domaćeg šampionata - 3:0 (0:0).

Goste su individualnom kvalitetom slomili Vladimir Lučić i Luka Stojanović. Prvi je bio zaslužan za otvaranje katanca u protivničkoj odbrani na isteku časa igre, kada je posle serije driblinga namestio pogodak Stefana Tomovića. Stojanoviću su bila dovoljna tri minuta na terenu da duplira prednost domaćina (74. minutu), a devet minuta kasnije je uradio najveći deo posla pre gola još jednog rezerviste Đorđa Ivanovića.

Izabrane vesti

Kerkezov tim je ovim slavljem prišao TSC-u na bod zaostatka, uz utakmicu više, dok je petoplasirana Vojvodina ostala na osetnih pet bodova zaostatka.

Vladimir Lučić je od početka utakmice bio najagilniji na polovini Kolubare, pa su njegovi udarci bili najveća pretnja za promenu rezultata u prvom poluvremenu utakmice. Na početku meča je posle dobrog prodora gađao prečke, dok je u 37. minutu bio znatno precizniji, ali je njegov udarac sa puta ka mreži Lazarevčana skrenuo odlično postavljeni Nenad Kočović.

Simović je iksljučenje zaradio nakon što je otvorenim đonom išao na Sambu Sikokoa, što je prema mišljenju Danila Nikolića bilo dovoljno za isključenje, iako se iskusni vezista gostiju nije lako pomirio sa tim. Odluka je išla i na VAR proveru, ali nije promenjena, što je ozbiljno uticalo na dalja dešavanja na samom terenu.

Lopta se prvi put u mreži Kolubare našla onda kada je svima na Banovom brdu postalo jasno da Čukarički samo uz neki ekstra-potez može da nadmudri dobro postavljeni blok gostujuće odbrane. Loptu je tada u svoje noge preuzeo Vladimir Lučić, usledio je jedan dribling, poskle kojeg je čuvar bio na travi, pa još jedan, a onda se lopta našlna na tacni Stefana Tomovića, kojem nije bilo teško da matira Popovića.

Dušan Kerkez je u završnici meča, kao i mnogo puta dosad u ovoj sezoni, pogodio sa izmenama. Ona ključna se dogodila u 71. minutu, kada je na teren umesto Luke Adžića poslao Luku Stojanovića, a ovaj mu već posle tri minuta uzvratio odlučujućim golom na utakmici. Odlično je sa levog boka centrirao Tošić, lopta je preletela sve igrače i ostavila Stojanovića u idealnoj situaciji pred golom Kolubare.

Ono što sasvim sigurno ozbiljno brine šefa struke Brđana jeste post Muhameda Badamosija, koji traje od 11. septembra prošle godine. Golgeter iz Gambije je večeras imao najmanje četiri idealne prilike za postizanje gola, ali je sve uspeo da promaši. Ipak, onaj promašaj iz 83. minuta se isplatio njegovom timu, pošto se lopta nakon reakcije Popovića odbila pravo na glavu Đorđa Ivanovića, kojem nije bilo teško da postavi konačan rezultat utakmice.

Brđani su do trećeg gola mogli sedam minuta ranije, kada je Stojanović ostavio samog Tomovića u gol-šansi, ali je ovaj propustio priliku da postane igrač utakmice, jer je loše gađao sa levog boka. Ipak, to nije previše uticalo na promenu konačnog rezultata meča i kompletan utisak sa Banovog brda.

ČUKARIČKI - KOLUBARA 3:0 (0:0)

/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Stadion na Banovom brdu

Sudija: Danilo Nikolić

Crveni karton: Slobodan Simović (Kolubara) 38. minut

ČUKARIČKI: Belić - Rogan 6,5, Pankov 6,5 (od 78. Gajić), Drezgić 6,5 (od 85. Serafimović), Tošić 6,5 - Docić 6,5 (od 84. Miladinović), Sisoko 6,5 - Lučić 7,5, Tomović 7 (od 78. Ivanović 7), Adžić 6 (od 71. Stojanović 7) - Badamosi 6.

KOLUBARA: Popović 5,5 - Milićević 5,5, Vasiljević 5,5 Simovć 5 - Đokić 5,5, Lončar 5,5 (od 86. Zubairu), Milojević 5,5 (od 67. Ilić), Kočović 6.5, Kočić 5,5 (od 78. Ćosić), Nikolić 5,5 (od 77. Donald) - Đuranović 5,5 (od 67. Bagarić).

Igrač utakmice: Vladimir Lučić (Čukarički) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA -

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Šarić 55p, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Nešković 68 - Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik 1:1 (1:1)

/Čumić 19 - Danoski 3/

Čukarički - Kolubara 3:0 (0:0)

/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Subota

14.00: (15,00) Javor (7,25) Crvena zvezda (1,18)

16.00: (1,50) TSC (4,10) Spartak Subotica (7,00)

18.00: (1,75) Novi Pazar (3,60) Mladost Novi Sad (4,90)

Nedelja

16.30: (1,27) Partizan (5,80) Radnički 1923 (11,00)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir LučićDušan KerkezLuka StojanovićStefan Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara