Čuka pod Bagdalom nastavlja seriju

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 10:22

Napredak čeka težak izazov protiv ekipe Aleksandra Veselinovića (16.00)

Čarapani nikako da vežu nekoliko dobrih rezultata. Malo nedostatak sreće, malo loša realizacija, a malo i činjenica da u Kruševcu nisu doveli pravu zamenu za Ibrahima Ndijajea, koji će danas u okviru 16. kola Superlige Srbije da gostuje sa Čukaričkim (16.00).

Uprava kluba iz Kruševca je posle poraza od Spartaka ukazala puno poverenje treneru Predragu Roganu da nastavi započeti posao. Čim se o tome uopšte priča jasno je da nije sve idealno, posebno zato što stadion Mladost stiže drugoplasirani Čukarički, koji ne zna za poraz još od 10. avgusta i sudara sa TSC-om. U poslednjih devet međusobnih susreta čak sedam pobeda Čuke, uz po jedan remi i jedan trijumf Napretka. A, čini se da je sada kvalitativna razlika još izraženija u Čukinu korist.
"Dolaskom mog kolege Aleksandra Veselinovića filozofija i ideja Čukarikog se sprovodi na još kvalitetniji način i sam položaj na tabeli dovoljno govori o tome. Oni su ekipa koja igra izuzetno atraktivno, agresivno, dinamično, usmereni ka protivničkom golu. Ekipa koja je izgubila samo jednu utakmicu, protiv TSC-a u Senti i koja je primila samo osam golova, i pored toga što igra napadački fudbal, dovoljno govori o kvalitetu sa kojim raspolaže Čukarički", istakao je Rogan za klupski sajt.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone Napredak je žestoko namučio Čukarički na Banovom brdu. Presudio je Luka Stojanović golom u 42. minutu, ali su Kruševljani imali nekoliko vrlo dobrih prilika za izjednačenje. Priznali su na Banovom brdu da su tada imali sreće. Ništa lakši meč ne očekuju belo-crni ni na trećem gostovanju u poslednja četiri meča, posle Inđije i Šapca.
"Napredak je poznat kao ekipa koja ima vetar u leđa kad igra na svom stadionu, pred publikom koja poznaje i voli fudbal, u sportskom gradu. Uvek je lepo i privilegija je igrati pod Bagdalom, tako će biti i sada. Jesmo mi na tabeli ispred Kruševljana, ali nismo favoriti. Pre bih kazao da su šanse podjednake, odnosno da su sva tri znaka u igri. Što se tiče tradicije, ona ne igra apsolutno nikakvu ulogu pred današnji meč. Čukarički se protiv bilo koga neće predavati. Videli ste sa kakvom željom i kakvim žarom smo odigrali protiv Partizana, isto tako, ako ne i jače, biće protiv Crvene zvezde kad se budemo sastali. Mi u svakom meču idemo na pobedu. Prvo Napredak, pauza, pa da se spremimo za Rad. Mačva nam je u prošlom kolu pokazala da od svakog u Super ligi mogu da se izgube bodovi", ocenio je Asmir Kajević, jedan od najiskusnijih u ekipi Aleksandra Veselinovića.

SRBIJA 1 - 16. KOLO

Subota
16.00: (1,67) Radnik (3,60) Mladost Lučani (5,60)
16.00: (1,87) Rad (3,45) Spartak (4,40)
16.00: (3,15) Napredak (3,30) Čukarički (2,30)
18.00: (6,00) Mačva (3,60) Vojvodina (1,65)

Nedelja
14.30: (14,0) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)
14.30: (2,40) TSC (3,30) Voždovac (3,00)
16.30: (1,12) Partizan (10,0) Inđija (17,0)
Proleter NS - Radnički **odloženo

*** kvote su podložne promenama

FotoStar sport


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara