Čuka promovisala špica od 19 godina i lagano prošla kroz Milanovac

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 18:50

Brđani na tri utakmice od plasmana u evropsku grupnu fazu – 2:0

Zastao je Čukarički u brobi za evropsku vizu prethodnog vikenda u Novom Sadu, pošto je poražen od Vojvodine, ali je sada napravio bitan korak na drugom frontu. Tim Dušana Kerkeza lagano je opravdao ulogu favorita u Gornjem Milanovcu, savladao Metalac sa 2:0, i približio se sigurnom učešću u grupnoj fazi evropskog takmičenja naredne jeseni. Predstoje Brđanima tek one najvažnije bitke, ali u slučaju da pobede u naredna tri meča u masovnijem takmičenju, Čukaričani bi obezbedili plej-of za Ligu Evrope, odnosno grupnu fazu Lige Konferencija.

Može da trlja ruke sportskih sektor superligaša sa Banovog brda. Iskoristio je Dušan Kerkez veliku razliku u kvalitetu u odnosu na člana Prve Mozzart Bet Superlige, i promovisao 19-godišnjeg napadača Mihajla Spasojevića. Omladinski reprezentativac Srbije skrenuo je pažnju na sebe tokom prošlog leta, kada je pogodio mrežu Rasinga iz Luksemburga. Nije mnogo dobijao šansu u Mozzart Bet Superlige, ali je podno Rudnika pokazao da bi mogao da odmori Badamosija. Posebno što visoki Afrikanac nije postigao pogodak u zvaničnim mečevima skoro pola godine.

Izabrane vesti

Na odličnom terenu u Gornjem Milanovcu, domaćin nije bio inferioran. Pokušavao je Metalac da igra, ali u takvoj konstalaciji snaga Brđani su biloi jači. Gosti su poveli u 21. minutu kada se Spasojević dobro snašao na povratnu loptu Luke Stojanovića.

Odlučio se Dušan Kerkez da pored Badamosije odmori i Vladimira Lučića. I pored toga biloje dovoljno kreacije u Čukinom timu. Blizu gola bio je Luka Adžić kada je njegova dijagonala završila pored gola. Metalac je bio najbliži pogotku u finišu prvog poluvremena. Mogao je bolje u završnici Nešić.

Sve je bilo rešeno posle penala Luke Adžića. Metalac više nije imao snage. Čukarički je bio blizu trećeg pogotka u 78. minutu, Aganspahić je bio sam i pogodio stativu.


tagovi

Mohamed BadamosiDušan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara