Mihajlo Cvetković
Mihajlo Cvetković

Čuka se pohvalila: Cvetković Zlatna kopačka Evrope u kadetskoj konkurenciji!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 23:18

Neverovatne brojke 16-godišnjeg napadača Brđana

Omladinska škola Čukaričkog u prethodnim godinama napravila je nekoliko unosnih transfera, ali ma koliko igrača lansirala u orbitu evropskog fudbala, uvek na vratima prvog tima spremno čeka neko novo lice. Stadion na Banovom brdu nepresušan je izvor talenta, a Mihajlo Cvetković poslednji je primer koji potvrđuje da Čukina fabrika radi punom parom.

Reč je o momku koji poseduje vanserijski potencijal što potvrđuje i nezvanična titula Zlatne kopačke u kadetskoj konkurenciji koju je ovaj 16-godišnjak poneo u prethodnoj sezoni. Naime, Cvetković je prethodne takmičarske godine postigao 38 golova i iza sebe ostavio vršnjake iz čitave Evrope.

Izabrane vesti

Kako se navodi na sajtu Brđana, najbliži mu je bio Francuz Usni sa 37 pogodaka, po 36 postigli su Nemac Bruner, još dvojica Francuza Nino i Garsija te Danac Orso, dok je njegov sunarodnik Andrija Maksimović iz Crvene zvezde.

Cvetković je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina bio član reprezentacije Srbije i na četiri utakmice postigao dva gola, a nedavno je potpisao novi ugovor sa Čukom do leta 2026. godine.

"Poslednje tri godine sam u Beogradu. Sada već za sebe mogu da kažem da sam „dete Čukaričkog“ i da osećam ovaj klub kao svoj. Ne bih ništa želeo da menjam, prezadovoljan sam ovde, neka sve ide svojim tokom", naglašava Cvetković.

Brojni domaći, ali i svetski mediji već su pisali o Cvetkoviću i njegovim neverovatnim brojkama, činjenici da je na 68 utakmica postigao čak 121 gol. I ujedno, poredili su ga sa brazilskim čudom od deteta, Endrikom, koji je nedavno potpisao ugovor sa slavnim Realom iz Madrida. Sada je Cvetkoviću stiglo još jedno veliko individualno priznanje.

"Sve je to lepo čuti, ali se trudim da ne obraćam mnogo pažnje na to. Jednostavno, teren i svaki naredni trening i meč su merilo svega. Nastaviću da treniram što jače i da se trudim da na svakom meču igram što bolje. Već sam pomenuo trenera Popovića, ali moram da naglasim da velike zasluge za sve ovo ima čitava ekipa, svi moji saigrači", skromno će Cvetković.


tagovi

ČukaričkiMihajlo Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara