©Reuters
©Reuters

Čukarički još uči evropske lekcije: Fradi iskoristio greške Brđana, Pešić overio pobedu

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.09.23. | 20:46

Ferencvaroš naplatio iskustvo i posle preokreta došao do tri boda (3:1)

Gostovanje Čukaričkog u Budimpešti donelo je još jedan u nizu ovosezonskih poraza srpskih predstavnika u Evropi (1:3), međutim istovremeno je i potvrdilo da Brđani neće prihvatiti ulogu samo pukog statiste i tima za popravljanje statistike.

Protiv znatno iskusnijeg rivala, Brđani su uspeli da ostave korektan utisak, čak i prvi stignu do mreže rivala, ali greške kojima su pružili priliku rivalu da preokrene rezultat ispostavile su se kao luksuz koji nisu smeli sebi da dozvole. Uz rezultatski zaostatak Beograđani su u nastavku čekali grešku Ferencvaroša koja se nije dogodila, a izostanak učinka u ofanzivi rivala naplatio je Aleksandar Pešić i golom otklonio sve dileme po pitanju ishoda.

Izabrane vesti

Odlučio se Igor Matić da ne menja mnogo dobitni recept i ekipu koja je uspela da pre nekoliko dana spotakne Crvenu zvezdu te se na terenu u prestonici Mađarske našlo deset startera iz subotnje utakmice uz Stefana Kovača koji je dobio prednost u odnosu na Igora Miladinovića. Po sličnoj filozofiji kao i u susretu sa šampionom Srbije, Brđani su prepustili loptu rivalu i čekali trenutak da naplate eventualni pad koncentracije protivnika.

Disciplinovana defanziva Beograđana uspela je da odoli pred prvim naletima protivnika, a da će predstavljati glavnu pretnju po gol domaćina demonstrirao je Đorđe Ivanović u 17. minutu kada je prvi put stavio na muke Dibuš, koji je uspeo da sačuva mrežu. Ono što nije pošlo od ruke ofanzivnom vezisti Čukaričkog prilikom prve pretnje, jeste devet minuta kasnije posle sentaršuta Bojice Nikčevića sa desnog boka koji je Ivanović iz okreta pretočio u gol.

Praktično savršen rasplet u prvih pola sata susreta potvrdilo je da će Brđani dati sve od sebe da tokom prvog učešća u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja budu kost u grlu rivalima, ipak, Ferencvaroš je pokazao kvalitet kroz činjenicu da ga gol Beograđana nije poremetio, a ofanziva kluba iz Mađarske rezultirala je golom u 44. minutu preko Varge.

Najbolji strelac Fradija iskoristio je penal koji je prethodno napravio Ivanović oborivši Ovusua u kontri. Krilni napadač iz Gane demonstrirao je brzinu i potancijal mađarskog kluba kreiravši kontru posle prekida za rivala, a Ivanović nije imao drugih opcija osim da napravi prekršaj. VAR, koji je prethodno dva puta prelama o u korist srpskog predstavnika, potvrdio je odluku sudije Giljerma Kuadre koji je pokazao na belu tačku, a Samurović je bio nemoćan pred prvim strelcem Ferencvaroša.

Nadoknađen zaostatak bio je dodatni vetar u leđa domaćinu u sudiijskoj nadoknadi, Ovusu koji je kod prvog gola obavio značajan deo posla, ovaj put je bio egzekutor. Brzonogi fudbaler je pronašao prostor na levom krilu da uputi šut pored Kovača, a lopta je na putu do mreže zakačila jednog od igrača gostiju i prevrila Samurovića te je Čukarički nekoliko sekundi pre odmora doživeo hladan tuš.

Preokret neposredno pred odlazak na odmor predstavljao je šok od kojeg se Matićev tim nije oporavio, o čemu najbolje govori podatak da tim sa Banovog brda nije uspeo da kreira ozbiljniju pretnju. Nisu pomogle ni promene u ofanzivi i uvođenje svežih i mladih snaga, a sve nade rivala ugasio je Aleksandar Pešić 11 minuta posle ulaska sa klupe.

Prvi udarac srpskog centarfora golman Čukaričkog je uspeo da blokira, ali se lopta vratila do bivšeg špica Zvezde koji je iskoristio popravni i otklonio većinu dilema. Poraz Čukaričkog Pešić je u završnici susreta moga da učini još ubedljivijim, ali je za razliku od prethodnog pokušaja bio neprecizan.

Činjenica da je prilično namučio Ferencvaroš ostaje kao slaba uteha Čukaričkom koji ni protiv osmog boljeg evropskog rivala na papiru nije uspeo da stigne do pozitivnog rezultata. A ukoliko bude želeo da dođe makar do boda ove sezone, lošu tradiciju će morati da promeni u narednim izazovima.

GRUPNA FAZA LIGE KONFERENCIJE - 1. KOLO

FERENCVAROŠ – ČUKARIČKI 3:1 (2:1)

/Varga 44p, Ovusu 45+7, Pešić 79 - Ivanović 26/

Stadion: Grupama Arena

Sudija: Giljermo Kuadra

Žuti kartoni: Mae (Ferencvaroš), Docić, Kovač, Ivanović, Adetundži, Subotić (Čukarički)

FERENCVAROŠ (4-2-3-1): Dibuš - Botka (od 53. Siger), Mae, Sise, Ramirez - Makreckis, Abu Fani - Markinjos, Zakarjasen, Ovusu – Varga (od 68. Pešić).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Samurović - Stevanović (88. Rogan), Subotić, Vranješ, Tošić - Sisoko, Docić (od 64. Stanković) – Nikčević (od 46. Janković), Kovač (od 46. Miladinović), Ivanović - Adetundži (od 78. Cvetković).

GRUPA F

Ferencvaroš - Čukarički 2:1 (2:1)

/Varga 44p, Ovudu 45+7 - Ivanović 26/

Genk - Fjorentina 2:2 (1:2)

/Zećiri 12, Mekenzi 85 - Ranieri 7, 23/



tagovi

Liga konferencijeČukaričkiFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara