Cvajta: Kil pobedom hvata priključak, ali mu Hajdenhajm ne leži

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 13:00

Holštajn nije slavio ni na jednom od poslednjih pet susreta sa današnjim rivalom

Mesec dana pošto je njihov duel otkazan zbog korona virusa, Hajdenhajm i Holštajn Kil sastaće se večeras u zaostalom meču 25. runde Cvajte (18.30).

Kako je do izbijanja korona virusa došlo u redovima gostujuće ekipe, Holštajn Kil je pored duela sa Hajdenhajmom propustio i meč naredne runde, nakon čega su usledile reprezentativne obaveze.

Izabrane vesti

Jednomesečna pauza nikako nije prijala Rodama, što se videlo na kako individualnim, tako i timskim greškama, koje su tim koštale poraza u duelu sa liderom Bohumom u prethodnom kolu, odigranom pre tri dana, ostavivši ga na četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Grojter Firtom, uz doduše dve utakmice manje. Večerašnjom pobedom uhvatio bi priključak, ali i domaćin ima motiv da se vrati na pobednički put.

18.30: (2,70) Hajdenhajm (3,15) Holštajn Kil (2,70)

Hajdenhajm je s druge strane nakon serije od pet mečeva bez poraza (četiri pobede i remi), vezao dva neuspeha, u sudarima sa Grojter Firtom i Hamburgom, pa mu samo matematika daje za pravo da veruje da će u preostalih osam mečeva stići zaostatak od 11 bodova za Detelinom.

"Posle Hamburga i Grojter Firta, dolazi nam još jedan tim istog kalibra. Teško pada kada izgubite dve uzastopne utakmice, čak i kada se radi o porazima od vrhunskih timova. Sada imamo priliku da popravimo stvari", rekao je trener Hajdenhajma Frank Šmit.

Svestan je očigledno trener domaće ekipe da njegov Hajdenhajm nije izgubio od današnjeg rivala na prethodnih pet međusobnih susreta. Dva puta je slavio, dok su preostala tri završena remijem, svaki sa makar po golom na obe strane. Šmit ne može da računa na Normana Tojerkaufa i Andreasa Gejpla, obojicu zbog petog žutog kartona, koji su dobili u prethodnom kolu.

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Utorak

18.30: (2,70) Hajdenhajm (3,15) Holštajn Kil (2,70)



tagovi

CvajtaHolštajn KilHajdenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara