Da, dao sam ga rukom! Hose Sand ne bira sredstva, ali to nije bilo dovoljno za Boku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 03:31

Pogodak o kojem Bruji Argentina ipak nije bio dovoljan Lanusu da izbegne poraz na startu Liga kupa - 1:2

Sve je bilo spektakularno, samo su nedostajali navijači. Oni koji bi u 24. minutu kod gola Lanusa napravili uragansko slavlje na tribinama Nestor Dijaz Perez stadiona. Upravo se o tom trenutku večeras priča u Argentini, bez obzira što je na kraju zasluženu pobedu na startu Liga kupa Argentine odnela Boka Juniors - 1:2 (1:1).

U tom 24. minutu legendarni 40-godišnji napadač Lanusa Hose Sand doneo je izjednačenje domaćem timu u derbiju i to rukom. Najboljem strelcu u istoriji Lanusa to je bio osmi gol u karijeri protiv Boke. Pre nedelju dana je poručio treneru Luisu Zubeldiji da želi da igra jer je bio siguran da će postići gol. I dao ga je, rukom! Čak je potom i priznao defanzivcu Boke Karlosu Zambranu da ga je lopta pogodila u šaku, pošto sa taj trenutak uhvatile televizijske kamere.

Izabrane vesti

Ipak, Lanus nije imao snage da se nosi sa Bokom. Pre svega u drugom poluvremenu kada Zubeldijin tim fizički potpuno potpunu. Gosti su vodili golom snalažljivog Karlosa Teveza u 19. minutu, kada je lopta posle kornera bukvalno pala pred Karlita u petercu i on je uspeo da pronađe put do protivničke mreže. Ključni trenutak se dogodio u 56. minutu, kada je snažni Ramon Abila razgrnuo svoje čuvare posle odbranjenog udarca Lautara Moralesa i glavom postigao drugi pogodak za gostujući tim.

Može se reći da je Lanus ozbiljno razočarao svojim izdanjem u drugom delu igre. Posebno jer je delovalo da bi domaći igrači mogli da iskoriste ogroman impuls samopouzdanja nakon izjednačujućeg gola. Ipak, Boka je na kraju slavila na čist kvalitet, na vreme je došla do novog pogotka, a onda rutinski obezbedila tri vredna boda. Domaćin će najviše žaliti zbog situacije iz finiša prvog poluvremena kada je kada je stošostotnu šansu pred golom Boke odbranio upravo bivši golman Lanusa Agustin Rosi.

ARGENTINA, LIGA KUP

Petak na subotu

Grupa 6

Himnasija - Patronato 3:0 (1:0)

/Karbonero 41, Koronel 57, Ramirez 93/


Grupa 4

Taljeres – Njuels old Bojs 3:1 (0:0)

/Tenalja 53, Poketino 78, Valojes 85 – Skoko 76/

Subota na nedelju

01.15: (4.60) Lanus (3.35) Boka Juniors (1.77)


Grupa 5

22.45: (2.70) Argentinos Juniors (2.80) San Lorenco (2.85)



tagovi

LanusBoka juniorsHose Sand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara