Da je Klopova furija gazila ovako čitave sezone, jurila bi se titula, a ne Liga šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 23:04

Lester sve bliže Čempionšipu nakon ubedljivog poraza od Redsa - 0:3

Posle svega što su gledali u poslednjih mesec dana, navijači Liverpula mogu samo da žale što njihov tim slične partije nije beležio i provm delu sezone, pa u ovom trenutku ne bi bio na bod udaljenosti od mesta koje vodi u Ligu šampiona, već bi se verovatno i borio za šampionsku titulu. Ekipa Jirgena Klopa je fantastičnu formu krunisala sedmom uzastopnom pobedom, koja ju je približila ekipama Njukaslu i Mančester Junajtedu, ali uz utakmicu više, pa dve utakmice do kraja šampionske trke još uvek ništa nije u njenim rukama. Sa druge strane, poraženi Lester se dodatno približio Čempionšipu i biće mu izuzetno teško da pronađe luku spasa u preostalih 180 minuta - 0:3 (0:2).

Utakmicu je obeležio trostruki asistent Mohamed Salah, koji je u prvom poluvremenu omogućio Kurtisu Džonsu da sa dva pogotka u razmaku od tri minuta povede svoju ekipu ka pobedi, dok je u 71. minutu kratkim dodavanjem petom kod slobodnog udarca otvorio prostor Trentu Aleksander Arnoldu da postigne jedan od najlepših pogodaka u svojoj karijeri.

Izabrane vesti

Liverpul je bio apsolutno dominantan od početka do kraja utakmice. Lopta je išla prebrzo za odbranu domaćina, koji jednostavno nije mogao da pronađe način da se odupre naletima Redsa. Popularne Lisice imaju razloga da žale samo za situacijom iz 52. minuta, kada je Alison Beker izvanrednom paradom uspeo da spreči Arvija Barnsa da vrati svoj tim u igru. Gosti su nakon toga opet vratili situaciju pod svoju kontrolu i onda evrogolom Aleksander Arnolda stavili tačku na još jednu sjajnu fudbalsku predsavu.

Igračima Lestera je na pad koncentracije, koji se dogodio neposredno pred dva Džonsova gola, vrlo verovatno uticalo i to što je prvu povoljnu situaciju na meču imao Džejmi Vardi, ali je njegovu šansu iz 13. minuta uspeo da ukroti Alison. Liverpul je nakon toga sve više pritiskao i potom sastav Dina Smita ubacio u mašinu iz koje nije uspeo da se izvuče.

Sve je moglo da bude rešeno već u 39. minutu, kada je Kodi Gakpo izuzetno šutirao, ali je njegov udarac uspeo da odbrani Danijel Iversen.

Mohamed Salah je zaslužio da fantastičnu partiju kruniše golom, ali u tome nije uspeo, pa ga je dva minuta pre kraja zamenio Eliot. Sjajni Egipćanin je najbliži tom cilju bio u 79. minutu, kada se izboro za odličnu situaciju, ali je njegov udarac prošao malo pred leve stative Lesterovog gola. I pored toga, prilikom izlaska sa ternea zaradio je velike ovacije Liveprulovih navijača.

PREMIJER LIGA – 36. KOLO

Subota

Lids - Njukasl 2:2 (1:1)

/Ejling 7, Kristensen 79 - Vilson 31 i 69 penali/

Aston Vila - Totenhem 2:1 (1:0)

/Remzi 8, Luiz 72 – Kejn 90 penal/

Čelsi - Notingem Forest 2:2 (0:1)

/Sterling 51, 58 – Avonji 13, 62/

Kristal Palas - Bornmut 2:0 (1:0)

/Eze 39, 58/

Mančester Junajted - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Marsijal 32, Garnačo 90+4/

Sautempton - Fulam 0:2 (0:0)

/Vinisijus 48, Mitrović 72/

Nedelja

Brentford - Vest Hem 2:0 (2:0)

/Mbemo 20, Visa 43/

Everton - Mančester Siti 3:0 (2:0)

/Gundogan 37, 51, Haland 39/

Arsenal - Brajton 0:3 (0:0)

/Ensiso 51/

Ponedeljak

Lester - Liverpul 0:3 (0:2)

/Džons 33, 36, Aleksander Arnold 71/




tagovi

Mohamed SalahTrent Aleksander ArnoldKurtis Džons

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara