@Reuters
@Reuters

Da li je došlo vreme da Gorodeja 2 nekoga pobedi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.05.20. | 10:17

Rezervni tim beloruskog prvoligaša i dalje čeka na prvi trijumf ove sezone

U Moziru sve po starom. Rezervni tim Slavije prethodnu sezonu okončao je nizom od sedam mečeva bez trijumfa, a početkom ove nalazi se u identičnoj seriji, te mu današnji protivnik, Gorodeja 2, dolazi kao poručena (13.00).

Naime, forma Slavijinog današnjeg rivala još je gora, s obzirom da rezervisti Gorodeje od starta šampionata nisu osetili slast pobede, a jedini bod otkinuli su Šahtjoru iz Soligorska još u drugom kolu, što je bio ujedno i poslednji put kada su sačuvali mrežu. Na preostalih osam utakmica ona se zatresla čak 33 puta, što defanzivnu liniju Gorodeje čini ubedljivo najgorom u Višaja ligi rezervi.

Izabrane vesti

Odbrambena linija Slavije 2 nešto je uigranija – 18 primljenih golova – ali je napad glavna boljka tima iz Mozira. Tek sedam pogodaka, jedan manje od Gorodeje 2, zbog čega i ne čudi što današnji rivali zauzimaju poslednje dve pozicije u ligi.

Ako uzmemo u obzir njihovu efikasnost, odnosno neefikasnost, čak i pored toliko užasne odbrane, pitanje je da li možemo da očekujemo golove. Prethodni međusobni susreti ukazuju da ipak ima nade da se mreža zatrese po koji put, s obzirom da je na šest, koliko su do sada odigrali, u četiri navrata viđeno tri ili više golova.

U istom terminu sastaju se Sašhtjor Soligorsk i Belšina 2. Domaćin je veliki favorit, ali budite oprezni ako se odlučite da baš njega stavite na tiket, jer gost igra dosta promenljivo ove sezone, o čemu govore i dve ubedljive pobede (6:2, 4:0), između kojih se uvukao bolan poraz od 2:5. Međutim, kako Belšina 2 ne zna na strani – i dalje nema trijumf izvan svog stadiona – a danas gostuje, sva je prilika da će ponovo kući praznih ruku.


tagovi

Belorusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara