Luki Modriću opet izmakao reprezentativni trofej (©Reuters)
Luki Modriću opet izmakao reprezentativni trofej (©Reuters)

Da li je Modrić stavio tačku na reprezentativnu karijeru?

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 03:30

As Vatrenih nije saopštio da je kraj u kockastom dresu, ali sve ukazuje da je u Roterdamu odigrao poslednji meč u nacionalnom dresu

Nije Luka Modrić uspeo da osvoji trofej sa reprezentacijom Hrvatske. Bio je svetski vicešampion u Rusiji 2018. godine, bronzani sa Mundijala prošle godine u Kataru, a u Roterdamu je posle penal-ruleta stao protiv Španije u finalu Lige nacija, najmlađeg takmičenja pod okriljem UEFA. Ima 38 godine, ranije je rekao da je doneo odluku o reprezentativnoj karijeri, ali je još nije saopštio.

Odigrao je 166 mečeva za Hrvatsku, postigao je 24 gola, lider je selekcije koja je napravila fenomenalne rezultate na poslednja dva planetarna šampionata. Navijači su mu u meču sa Španijom u finalu Lige nacija jasno stavili do znanja da i dalje žele da bude predvodnik treće selekcije sveta.

Izabrane vesti

"Ostani tu, snove čuvaj samo za nju", u čast hrvatskom kapitenu pevali su brojni navijači Hrvatske koji su bodrili svoju selekciju sa stadiona De Kajp u Roterdamu.

As Reala nije rekao kraj, ali čini da sve ide u pravcu toga da više neće da nosi omiljeni dres.

Doneo sam odluku, ali neću vam je reći sad“, ponovio je Modrić posle meča.

Luka je sanjao trofej sa Hrvatskoj kao kruna karijere, kao jedini što mu nedostaje. Na klupskom planu sa Realom je osvojio sve, ima i Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta. Penal-rulet mu je srušio san o peharu sa Vatrenima.

Modrić je odbio basnoslovnu ponudu iz Saudijske Arabije, a narednih dana videćemo da li ostaje u Realu ili će u 38. godini da promeni klub.

Zlatko Dalić je prokomentarisao mogućnost da ostane bez kapitena.

Luki je teško kao svima nama, zbog svih, zbog ovih ljudi, žao mi je zbog 35 hiljada navijača. Luka će odlučiti sam što će dalje. I on i Broz i Kova i Peršići su bili sjajni senatori danas, mogu biti samo ponosan na njih. Imamo mi svoje igrače, svaki se nametne, imamo igrače koji su tu, oko njih se stvaraju drugi“, rekao je selektor Hrvatske.


tagovi

Luka Modrićfudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara