Džerod Bouen (©Reuters)
Džerod Bouen (©Reuters)

Da li je sada zakucan Ten Hagov otkaz? Svevideći Paketa pakovao, Bouen i Kudus razbili Junajted

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.12.23. | 15:29

Gosti imali znatno veći posed lopte, domaćin uzeo tri boda

Setiće se mnogi kako je Mančester Junajted pompezno najavio Dejvida Mojesa za naslednika ser Aleksa Fergusona i kako se klub poneo prema Škotu kome nije dozvoljena ni jedna kompletna sezona na Old Trafordu. Klub je tada prolazio kroz tranziciju posle Fergijevih 25 zlatnih godina, a malo ko mogao je tada da razume da je sa odlaskom jednog od najboljih trenera svih vremena i otkazom Mojesu započeo sunovrat giganta iz Mančestera.

Za diskusiju je da li je Mojes uopšte imao kapacitet da vodi tako veliki klub i verovatnije je da nema. Deset godina kasnije teško da ima srećnijeg čoveka od njega pošto je razbio Junajted koji može da se pohvali kako je imao veći posed lopte, ali je završio na konopcima! Vest Hem je u šest minuta razbio Mančester Junajted u paramparčad i naneo mu ukupno osmi, odnosno čak treći poraz u poslednjih pet kola – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Osvajač Lige konferencije odigrao je utakmicu kakva se od Mojesovih timova generalno očekuje protiv favorita na papiru – strpljivo i povučeno, čekajući da se protivnik otvori i onda pokuša iz kontre da mu naudi. Više od 70 minuta Mančester Junajted je neuspešno tražio pukotinu u odbrani Čekićara, čak mu nije pomogla ni nesigurnost Alfonsa Areole na momente, mada je Francuz imao i nekih solidnih intervencija, da bi u trenutku kada je intenzitet malo pao usledio hladan tuš za goste.

Još jednu strašnu utakmicu odigrao je Lukas Paketa čije lopte imaju oči i prepoznatljivi brazilski šmek. Kakvu je samo asistenciju podelio za Džeroda Bouena! Neki će možda reći kako mu to nije bila namera, ali na ponovljenom snimku izgleda da je imao viziju šta želi. Pronašao je Džeroda Bouena u srcu šesnaesterca, posle čega je matirao nonšalantnog Andrea Onanu čije su reakcije za sve dublju analizu.

Nije stigao Junajted da se oporavi od inicijalnog šoka i usledio je novi - pogodak Mohameda Kudusa koji se pokazao kao možda i najveće pojačanje Vest Hema ovog leta! Katastrofalna greška tinejdžera Kobija Mejnua na sredini terena otvorila je Vest Hemu kontru, Kudus i Paketa odigrali su dupli pas posle čega je fudbaler iz Gane prelepim udarcem matirao Onanu.

Junajtedovoj agoniji nema kraja. Prvi put posle 1992. godine vezao je četiri utakmice u svim takmičenjima bez postignutog gola. U izostanku praktično svih štopera na raspolaganju, Erik Ten Hag je na teren poslao deseti različiti tandem ove sezone – Džonija Evansa i debitanta, 19-godišnjeg Francuza Vilija Mabvalu. Nema sreće Holanđanin na klupi Junajteda sa zdravstvenim stanjem svojih fudbalera, niti se naročito proslavio u dosadašnjem radu iako ima osvojen jedan trofej, a verovatno bi se mnogi iznenadili ako Čekićari nisu danas zakucali njegov otkaz!

Već duže vreme je Ten Hag pod enormnim pritiskom javnosti, pominju se Đulen Lopetegi i Grejem Poter kao moguća rešenja, a današnji rezultat verovatno će ubrzati proces zapošljavanja narednog trenera.

Vest Hem živi san posle osvojene Lige konferencije. Gotovo rutinski je odrađena grupa u Ligi Evrope, a od danas se nalazi na šestoj poziciji, sa samo četiri boda manje od zone Lige šampiona i najbližeg Mančester Sitija.

Iako mnogi sumnjaju u Dejvida Mojesa i njegov rad, on nastavlja da isporučuje ono što bi trebalo – doneo je važan evropski trofej, ekipa je u zoni evrotakmičenja i tvrd je orah za najveće klubove u Engleskoj. Šta još treba da uradi Mojes?

Sa druge strane, Junajtedovim mukama nema kraja i verovatno je da će do nekakvih promena uskoro doći. Navijači bi rado videli porodici Glejzer leđa, realnije je da Ten Hag ode...

PREMIJER LIGA – 18. KOLO

Četvrtak

Kristal Palas - Brajton 1:1 (1:0)

/Aju 45+1 - Velbek 82/

Petak

Aston Vila - Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Zaniolo 90+8 - Arčer 87/

Subota

Vest Hem - Mančester Junajted 2:0 (0:0)

/Bouen 72, Kudus 78/

16.00: (1,63) Fulam (3,80) Barnli (5,70)

16.00: (5,90) Luton (3,90) Njukasl (1,67)

16.00: (2,85) Notingem Forest (3,35) Bornmut (2,50)

16.00: (1,85) Totenhem (3,60) Everton (4,30)

18.30: (2,45) Liverpul (3,50) Arsenal (3,00)

Nedelja

14.00: (4,00) Vulverhempton (3,60) Čelsi (2,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mohamed KudusDžerod BouenLukas PaketaVest HemMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara