Da li je to Benfika 'napipala' novu zlatnu koku?

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 02:08

Ozvaničen četvrti najveći posao ove zime

U Lisabonu su uvereni da su 'napipali' novu zlatnu koku. Otuda nije mnogo prošlo od inicijalne vesti da je načelan dogovor pao, pa do realizacije velikog posla. Tek nešto više od 24 sata. Benfika je, dakle, nešto iza ponoći, ozvaničila prvi zimski transfer, četvrti najveći ovog januara i deveti najveći u klupskoj istoriji. Novi igrač Orlova postao je 20-godišnji Brazilac Markos Leonardo.

Bez obzira što je sa Santosom ispao iz lige prošle godine, mladi napadač privukao je pažnju mnogih klubova. Najčešće je dovođen u vezu sa Arsenalom, međutim zna se kome talentovani Južnoamerikanci najčešće poklanjaju poverenje kada je u pitanju prvi korak u Evropi.

Izabrane vesti

Benfika je taj benefit maksimalno iskoristila, platila traženih 18.000.000 evra i dobila pojačanje koje će pokušati da ispromoviše i kroz koju godina preproda za višestruko veću cenu. Kao što već godinama uspešno radi. Biće dovoljno pomenuti samo neke najsvežije primere: Enco Fernandes, Darvin Nunjez, Ederson...

Kako prenose brazilski mediji, Santosu će od pomenutog obeštećenja pripasti tek 30 odsto...

Markos Leonardo ima samo 20 godina, ali i pozamašno iskustvo u seniorskom fudbalu. Na okruglo 100 utakmica u brazilskoj Seriji A postigao je 35 pogodaka. Tokom protekle sezone 13 puta je tresao mrežu u prvenstvu, još tri u Kupu Brazila i jedan u Kopa Sudamerikani.

Jedina tri veća posla ove zime napravili su Barselona (Vitor Roke, 40.000.000), RB Lajpcig (Eljif Elmas, 24.000.000) i Pari Sen Žermen (Lukas Beraldo, 20.000.000).



tagovi

Markos LeonardoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara