Nedostatak sreće ili nešto drugo? (©Starsport)
Nedostatak sreće ili nešto drugo? (©Starsport)

Da li se Voždovac nekome zamerio? Ovi fudbaleri će se prodati i postati veliki igrači

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 10:03

“Ubeđen sam da momci zaslužuju da ostanu u ligi”, kaže trener Nikola Mitić

Umesto da skuplja bodove, Nikola Mitić zbraja komplimente. Što od Žarka Lazetića, što od Igora Duljaja, evo i od Feđe Dudića. Svi su ga savladali, ali ga niko nije nadigrao. Čak ni Radnički, koji jeste slavio na krovu Tržnog centra „Stadion“, posle drame u nadoknadi kad je Voždovcu poništen gol.

Nadoknada je za Zmajeve bila fatalna i u prvenstvenom susretu sa Partizanom, tobogan emocija su preživeli i u Humskoj, pošto su minut pre kraja izborili penale, a onda eliminisani iz Kupa Srbije. I sad opet izgubili posle odluke u završnici (VAR reagovao na ofsajd Danila Teodorovića i sprečio da bude 2:2), pa posle 11 dana šetnje gore-dole logično je zapitati se kako najmlađi trener u Mozzart Bet Superligi sve preživljava,

Izabrane vesti

Slagao bih kad bih rekao – dobro. Posao je takav da moramo da naučimo da kontrolišemo emocije. Kad padne gol, pa ga VAR poništi, moraš da pokažeš emociju, međutim, isto tako je potrebno da se naviknemo na to da kontrolišemo sebe. Samo da ne prelazimo granice“, smireno konstatuje Nikola Mitić, šef stručnog štaba Voždovca.

Bila je ovo 12. utakmica otkako je nasledio Marka Savića i čak deseti poraz, ako računamo ispadanje iz kupa. Od tima koji je bio u gornoj polovini tabele, posle prodaje nekoliko ključnih igrača i rotacije na klupi, Voždovac je u nepovoljnom položaju uoči starta plej-auta, međutim, kako se suprotstavljao favoritima u Zaplanjskoj veruju da će sačuvati status.

Borićemo se za opstanak, to je za nas sedam finala. Zbog načina na koji predstavljaju Voždovac i kako igraju, siguran sam da ovi momci zaslužuju da ostanu u ligi. Ubeđen sam, jer smo iako mladi stvorili veliki broj šansi svakom rivalu. Konkrento, protiv Radničkog smo u pripremi meča odradili sjajan posao, jer Kragujevčani poseduju fenomenalan intenzitet, posle TSC-a najbolji u ligi. Jedini način da se suprotstavimo jeste da probamo da budemo bolji u tom parametru. Mislim da smo uspeli, jer smo u prvom delu iz pritiska dolazili do prilika koje smo morali da iskoristimo“.

Na opasku Feđe Dudića da su Šumadinci u Beogradu slavili uz naklonost sreće, Nikola Mitić je reagovao retorikom koja odudara od većine ovdašnjih trenera i priču prebacuje na argumente.

Nije to pitanje sreće, nego nismo bili dvoljno fokusirani. Čak i kod ofsajda na kraju (iz kog je postignut gol za 2:2, pre intervencije iz VAR sobe). Kad si napadač, moraš da budeš koncentrisan, gledaš jesi li u dozvoljenoj poziciji, igraš dobro iza lopte, braniš prostor između dva igrača. To nije sreća, već koncentracija. Utakmica je bila sadržajna i ovakvih mečeva nedostaje našem prvenstvu“, dodao je strateg Zmajeva.

Njegov kolega Feđa Dudić pokušao je da približi javnosti ono što se ne vidi kroz tabelu, a tiče se stila Voždovca.

Čestitam kolegi na način na koji igraju, kako se predstavljaju. Za pohvalu je kako hoće da igra, to će doći na napletu, a ovi fudbaleri će se prodati. Iz ove ekipe možete da izaberete pojedince koji mogu da postanu veliki igrači. Nekad i kad dobijaš, nije gledljivo. Ovo što Voždovac čini – jeste. Ne uzima bodove, ali... Ne znam da li se nekom zamerio, pa mu se dešava ovo. Nije samo protiv nas, videli smo šta se desilo protiv Partizana, pa sudar sa TSC-om, gde je igrao odlično, u Nišu je poveo, mogao do 2:0. Ne pričam iz kurtoazije, stvarno čestitam Mitiću kako mu ekipa igra. Ne sumnjam da će sačuvati status“, istakao je trener Radničkog.


tagovi

Nikola Mitićfk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara