Da li su konačno shvatili u Arsenalu? Obamejan nije krilo, već ozbiljan špic (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.21. | 19:36

Prvi het-trik Gabonca u dresu Tobdžija - 4:2

Period koji je Pjer Emerik Obamejan proveo na krilnoj poziciji u poslednje tri sezone bilo je čisto traćenje vremena. Bio je pravi trenutak da brzonogi fudbaler iz Gabona pokaže da se najbolje snalazi kada ispred sebe ima protivničke štopere i direktnu putanju ka golu, te da je uloga klasičnog špica ona u kojoj može da pruži najbolje od sebe. Obamejan je večeras sa tri postignuta gola sam srušio borbeni Lids i konačno prekinuo negativan niz Tobdžija u Premijer ligi - 4:2 (3:0).

Indisponirani Aleksandar Lakazet je ostao na klupi za rezervne igrače, a Obamamejan se našao na poziciji najisturenijeg igrača. Dva pogotka je postigao već u prvom poluvremenu. Prvo posle pravovremenog dodavanja Granita Džake u 13. minutu, a potom je bio precizan sa bele tačke u 41. Tačku na pitanje pobednika stavio je Ektor Beljerin u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Obamejan je na krilima tog raspoloženja dočekao i drugo poluvreme, gde mu je bilo dovoljno samo dva minuta da se još jednom upiše u strelce. Odlično se snašao u situaciji iz 47. minuta, sačekao je odbijenu loptu na drugoj stativi i poslao loptu iza leđa Ilana Meljea.

Gaboncu je to bio prvi premijerligaški het-trik u karijeri. Do sada je bio rekorder u Arsenalu kada su u pitanju igrači sa dva postignuta gola, a večeras je probio tu nevidljivu barijeru. Stoga je na kraju meča uzeo loptu u svoje ruke i odneo je u svlačionicu, a izvesno će završiti u njegovoj vitrini sa ličnim trofejima i uspomenama.

Artetinom timu je u sve odgovaralo na terenu u večerašnjoj fudbalskoj predstavi u Londonu. Protivnik koji je težio da se nadigrava i tako ostavlja slobodan prostor za prze protiv udare, što su domaći igrači umeli surovo da kazne. Sa Obamejanom kao napadačem koji ima veliki radijus kretanja otvarala se i mogućnost da ostali saigrači iz ofanzive dodatno priđu Lidsovom golu, pa je odbrana gostiju često bila u velikim problemima,

Ipak, iako je vrlo rano ostala bez ikakvih šansi za pobedu, ekipa Marsela Bjelse je uspela da se podigne u završnici meča i pokaže da poseduje zavidan kvalitet. Golovima Paskala Strajka i Eldera Koste Lids se vratio u život već do 69. minuta, a da je sedam minuta kasnije arbitar Etvel dosudio jedanaesterac nad Bamfordom, mogli smo da prisustvujemo pravoj dramatičnoj završnici.

Ipak, do samog kraja utakmice isključivo je Arsenal bio taj koji je mogao do gola. U 76. minutu u odličnoj prilici je bio upravo Obamejan, a osam minuta kasnije Saka je uzdrmao levu stativu Lidsovog gola. Konačno, poslednju šansu za promenu rezultata u 87. minutu propustio je Sedrik Soares.

U Arsenalu nemaju razloga za nikakvo preterano zadovoljstvo, pošto su na razočaravajućoj 10. poziciji na tabeli, a za sedam dana im na noge dolazi suvereni lider Mančester Siti. Ipak, možda bi taj meč mogao da pokaže da je Artetin tim, sa ovakvom postavkom na terenu, konačno izašao na pravi put.

Lids je plasiran poziciju niže, sa dva boda manje, ali Bjelsin tim nema nikakvog razloga da bude razočaran, jer njihova sezona od početka do danas ide u pravom smeru.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Subota

Lester – Liverpul 3:1 (0:0)

/Medison 79, Vardi 81, Barns 85 – Salah 67/

Kristal Palas – Barnli 0:3 (0:2)

/Gudmundson 5, Rodrigez 10, Louton 47/

Mančester Siti – Totenhem 3:0 (1:0)

/Rodri 23, Gundogan 50, 66/

Brajton - Aston Vila 0:0

Nedelja

Sautempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

/Ings 25 - Neves 53p, Neto 66/

VBA - Mančester junajted 1:1 (1:1)

/Dijanj 2 – Fernandeš 44/

Arsenal - Lids 4:2 (3:0)

/Obamejan 13, 41, 47, Beljerin 45 - Strajk 58, Kosta 69/

20.00: (2,05) Everton (3,35) Fulam (3,80)

Ponedeljak

19.00: (1,83) Vest Hem (3,45) Šefild Junajted (4,60)

21.00: (1,30) Čelsi (5,70) Njukasl (10,5)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Pjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara