Da, moguće je: Dinamo u trećem šeširu, može da napadne i Zvezdu

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.08.19. | 18:27

Na Maksimiru čekaju samo još jedno iznenađenje

Zagrebački Dinamo demolirao je šampiona Mađarske Ferencvaroš u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona (4:0), i tako došao na korak od plasmana u elitno takmičenje. Modri će u plej-ofu igrati sa prvakom Norveške Rozenborgom i sigurno imaju status favorita za prolaz dalje.

Međutim, tu nije kraj odličnim vestima za tim Nenada Bjelice. Zbog „smrti favorita“ u treće kolu, Dinamo ima sjajnu šansu da, ako eliminiše Rozenborg, bude u trećem šeširu za Ligu šampiona. Oni bi na na taj način izbegli Inter, Valensiju i Bajer iz Leverkuzena.

Izabrane vesti

Ispadanje kijevskog Dinama, Porta, Bazela, Kopenhagena i Seltika, omogućilo je Dinamo da čeka samo jedno iznenađenje u plej-ofu. Evo u čemu je „kvaka“.

Od do sada poznatih učesnika Lige šampiona, zagrebački klub ima bolji koeficijent (29.500) od njih šest. Obzirom da od preostalih pet parova plej ofa jedan čine Jang Bojs i Crvena zvezde, i da su oba tima slabije rangirana od Dinama, to znači da znači da u preostala četiri para treba da izgubi jedan favorit kako bi Dinamo izbegao poslednjoi šešir.

U plej ofsu se sastaju APOEL – Ajaks, Kluž – Slavija Prag, LASK – Klub Briž, i Olimpijakos – Krasnodar. U Maksimiru će se navijati za šampione Kipra i Rumunije, te LASK i Krasnodar.

Teoretski to znači da bi Dinamo i Crvena zvezda mogli da se sastanu u grupnoj fazi.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara