Kim Min Đae (© Reuters)
Kim Min Đae (© Reuters)

Da Spaleti ima kosu počupao bi je: Napoli ostao bez viđenog pojačanja, Fener prodao štopera u Francusku

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 23:07

I to za 19.500.000 evra i platu od 2.200.000 evra

Postao je trend u svetu fudbala da se najpre obezbedi potpis za igrača koji odlazi, ali izgleda da se na tom planu čelnici Napolija ne snalaze baš najbolje. U situaciji su da ostanu i bez glavnog štopera i bez projektovane zamene. Kalidu Kulibali je prošao lekarske preglede i u Londonu čeka ozvaničenje saradnje sa Čelsijem, ali na stadionu „Dijego Armando Maradona“ još nisu doveli igrača koji bi trebalo da ga odmeni.

Izgleda i da neće onog kojeg su pikirali. Iz vidokruga im je izmakao Kim Min Đae. Reprezentativac Južne Korene je pred potpisom za – Ren!

Izabrane vesti

Informacije iz Turske pokazuju da je velikan iz Istanbula prodao najvrednijeg igrača u Ligu 1. Bezmalo za novac koji je stajao u ugovoru kao izlazna klauzula. Bila je postavljena na 20.000.000 evra, dok je klub iz Bretanje ponudio 19.500.000, što je neznatna razlika i Fener je to bez većih problema prihvatio, iako je sam igrač, navodno, imao dogovor sa Aurelijom de Laurentisom kao predsednikom i predstavljao veliku želju Lučana Spaletija, šefa stručnog štaba Napolija. Ovako će Spaleti ostati i bez Kulibalija, jer Senegalac sigurno potpisuje za Čelsi, a i bez Kima, koga je video kao savršenu alternativu za snažnog defanzivca. Mora da je Spaletiju toliko muka zbog ovakvog epiloga, da bi počupao kosu s glave, samo da je ima.

Jedini koga Spaleti može da krivi za neuspešan ishod pregovora je upravo De Laurentis. Prvi čovek Napolija je opet škrtario, nudio samo 15.000.000 evra za Kima, Fener to nije želeo da prihvati. Odugovlačenje i cenkanje je skupo koštalo Italijane, jer su tokom četvrtka Turci dali dozvolu Renu da direktno konktatira igrača. Ren mu je ponudio sjajne uslove, da zaradi 2.200.000 evra po sezoni i momak iz Južne Koreje se saglasio, posle čega je i Fener zaključio da je posao gotov. Čeka se samo zvanična potvrda, da Kim zameni Najefa Agerda, pošto je Marokanac ovog leta prodat Vest Hemu za 35.000.000 evra.

Što se Kima tiče, ispostavio se kao sjajna kupovina Fenerbahečea, prošlog leta je došao iz kineskog Peking Guana, plaćen je 3.000.000 evra, a izrastao je u jednog od lidera ekipe, tako što je u premijernoj sezoni odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima.


tagovi

Kim Min DžeNapoliTransferiLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara