Dača Pantić završio sa Mađarima

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 23:48

Raskinut ugovor o pozajmici

Avantura Danila Pantića u Mađarskoj je završena. Stigao je srpski vezista početkom septembra u Fehervar, ali se nije naigrao, pa je MOL Vidi rešio da poslednjeg dana prelaznog roka raskine ugovor o pozajmici.

Bivši prvotimac Partizana je u preimenovani Videoton stigao na poziv tadašenjeg trenera Marka Nikolića, poznanika još iz prvog mandata u Humskoj. Verovao je u njegov talanat i nadao se da će mu pomoći u trci sa Ferencvarošem, međutim, 23-godišnjak iz Rume nikako nije uspeo da uhvati ritam . Iako mu je Nikolić davao šansu na neki utakmicama, Pantić je ostao bez gola i asistencije, a ništa boljeg učinka nije bio ni kad je srpski trener napustio klub, a komandnu palicu preuzeo  Đoan Kariljo. Štaviše, kod španskog stručnjaka na poslednja tri kola prvog dela sezone nije bio u kombinaciji za tim i već tad se moglo naslutiti da će napustiti Fehervar.

Izabrane vesti

U petak veče se to i desilo. Prema informacijama iz Mađarske, MOL Vidi je raskinuo ugovor o pozajmici Danila Pantića i fudbalera vratio Čelsiju, iako je letos dogovoreno da ona traje do kraja sezone. Sad je premijerligaš na potezu, s tim što su mu opcije izuzetno ograničene. Na Stamford bridžu svakako ne računaju na njega, a kako je u većini evropskih zemalja prelazni rok gotov, ostaje otvoreno pitanje gde će nastaviti karijeru. Pauza od šest meseci, do naredne pijace, verovatno nedolazi u obzir, a narednih dani trebalo bi da odgonetnu na koju će stranu.

Tržište je otvoreno u Austriji, Švajcarskoj, Rumuniju, Rusiji, Češkoj, Ukrajini i Poljskoj. Naravno, i u Srbiji (do 7. februara), a kad se pomene Superliga jasno je da samo jedan klub zadovoljava Pantićeve apetite. Naravno, Partizan. Pitanje je samo da li je u ovom trenutku potreban crno-belima, jer su pred kraj prvog dela prvenstva produžili saradnju sa Sejdubom Sumom i očekuju da našu prostor mladom Lazaru Pavloviću. Teško da bi se neko od njih dvojice obradovao dolasku igrača koji direktno ugrožava mesto u timu.

Ako ne uspe da pronađe angažman u Evropi, Danilo Pantić bi mogao možda da pokuša u MLS-u, na Bliskom ili Dalekom istoku, ali je isto tako dilema da li igrač pod ugovorom sa Čelsijem želi da ide na takve destinacije.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara