Daglas Kosta (©Reuters)
Daglas Kosta (©Reuters)

Daglas Kosta se vraća korenima?

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 17:07

Gremio zainteresovan da vrati igrača koji je ponikao u klubu

Daglas Kosta se minulog leta vratio u minhenski Bajern, ali je jasno da se neće dugo zadržavati u bivšem klubu. Nema mesta ni u Juventusu za 30-godišnjeg Brazilca, a to bi da iskoristi Gremio. Sastav iz Porto Alegrea je zainteresovan za hitronogo krilo i već je u razgovorima sa njegovim predstavnicima. Sam fudbaler ipak tvrdi da sa njim niko nije pričao.

Od dolaska Andree Pirla postalo je jasno da za Kostu nema mesta u Torinu, u zadnji čas se javio Bajern i preselio ga u svoje redove na pozajmicu. Ipak, odigrao je svega 316 minuta u Bundesligi (postigao gol uz jednu asistenciju), pa je jasno da nemački šampion neće iskoristiti opciju da ga otkupi.

Izabrane vesti

Gremio bi da iskoristi priliku, a predsednik Trikolora Ramildo Bolzan Žunior otkriva da ideja postoji, kao i da su uspostavljeni prvi kontakti, ali je problem plata.

"Pokušavamo da smislimo kako da sprovedemo transfer u delo. Naši ljudi razgovaraju sa njegovim agentom".

Pored plate, Gremio će morati da izađe i na kraj sa obeštećenjem koje Juventus zahteva za igrača kojem ugovor sa aktuelnim pravkom Italije ističe leta 2022. godine. Stara dama za Brazilca traži 10.000.000 evra. Problem za sastav iz Porto Alegrea je i to što se prelazni rok u zemlji sambe, kafe i fudbala završava 23. maja.

Oglasio se i Kosta, za brazilske medije je otkrio da sa njim konkretno nije bilo razgovora na temu povratka u klub u kojem je 2008. godine započeo profesionalnu karijeru."

"Nemam šta da kažem, ne mogu ni da vas slažem ni da govorim istinu. Imam još godinu dana i tri meseci ugovora u inostranstvu i ne bi bilo etički da bilo šta pričam, posebno o tome da li imam bilo kakav dogovor sa klubom koji nije Juventus. Sa Bajernom imam saradnju na još tri meseca i još godinu dana u Torinu. U ovom trenutku ništa ne postoji osim ugovora sa Bajernom. Nije sada vreme da razmišljam o tome".

Ne krije ipak da bi jednog dana voleo da se vrati u klub u kojem je i ponikao.

"Ja sam pre svega navijač Gremija, tu sam ponikao i dobro poznajem sredinu, ali kao što sam rekao, u ovom trenutku razmišljam samo o sledeća tri meseca i o tome da dam sve od sebe za Bajern Minhen".

Gremio ima velike ambicije pred početak nove sezone, pa ekipu planira da pojača sa četiri nova igrača. Još uvek nisu obavili nijedan posao, a nema sumnje da bi povratak Daglasa Koste predstavljao najveći transfer prelaznog roka u Brazilu.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

Kosta se sa 11 godina priključio omladinskom pogonu Trikolora, da bi debi u prvom timu upisao u oktobru 2008. godine, tokom kojeg je postigao i prvi pogodak. Šahtjor je prepoznao njegov potencijal i 2010. godine ga za 6.000.000 evra preselio u svoje redove, da bi ga u julu 2016. godine prodao Bajernu (30.000.000 evra). Tokom vremena provedenog u Donjecku osvojio je pet titula u Ukrajini, dok se u Nemačkoj okitio sa dva pehara u Bundesligi. Put ga je u Juventus doveo leta 2018. godine, Stara Dama ga je platila 40.000.000 evra, a Brazilac je učestvovao u osvajanju tri šampionske titule na "čizmi".


tagovi

GremioDaglas Kosta

Obaveštavaj me

Juventus
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara