Daleko je Milan od top nivoa... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 22:50

Golom Pola Pogbe Mančester Junajted slavio na San Siru i plasirao se u četvrtfinale Lige Evrope – 1:0

Osetilo se to tokom ovogodišnjih utakmica talijanske lige, videlo se najbolje u dvomeču protiv Crvene zvezde kada je ekipa Stefana Piolija patila i bila na rubu eliminacije. A oslikalo se još jednom: tokom večerašnjeg duela sa Mančester Junajtedom. Ovaj Milan je u slobodnom padu. Kao i italijanski fudbal, koji će u četvrtfinalu Lige šampiona i Lige Evrope imati samo jednog predstavnika – Romu. Poražavajuće.

Protiv objektivno slabije Crvene zvezde sedmostruki prvak Evrope prošao je na kartu sreće, bez dokaza da je jači od srpskog šampiona. U dvomeču protiv Mančester Junajteda, Milan je samo pokazao da još nije zreo za top nivo. Makar, ne još... Imao je italijanski predstavnik odlilan rezultat sa Old Traforda, ali u revanšu se činilo da ekipa Stefana Piolija prosto ne može da postigne pogodak i ozbiljnije ugrozi četu Ole Gunara Solskjera. Na kraju je norveški trener izvukao „kviska“ na poluvremenu, pružio šansu Polu Pogbi, a francuski vezista mu se zahvalio pogotkom za prolaz u četvrtfinale Lige Evrope. Na kraju je bilo 1:0.

Izabrane vesti

Duel dva evropska velikana nije doneo fudbal za bogove. Bila je to utakmica jako slabog intenziteta i prosečnog kvaliteta. Junajted je krenuo silovito u prvih 10 minuta, želevši da što pre dođe do potrebnog gola. Trener Rosonera Stefano Pioli odlučio se da Ole Gunaru Solskjeru suprotstavi jak defanzivni blok, sa Meiteom i Kesijem kao glavnim protagonistima sistema. Njima je odlično pomagao Rade Krunić. Uspevao je Milan da klasičnim italijanskim cinizom dugo držu nulo. Čak je mogao i da povede, kada je na centaršut Salemahersa uspeo da zahvati loptu, ali je šutirao pored gola.

Reagovao je odmah Ole Gunar Solskejer, ubavicši Pola Pogbu na poluvremenu. Ni slutio nije da će mu to biti potez ovog dvomeča. Već u 48. minutu snažni Francuz doveo je Junajted u vođstvo. Svemu je prethodila odlična akcija Milana, ali i smušena reakcija Meitea. Vezista Milana je dozvolio da mu rivali isčačakaju loptu u šesnestercu, na kraju je ona došla do Pogbe koji je pogodio bliži Donarumin ugao.

Premalo je bilo šansi za utakmicu ovakvog nivoa. Milan je imao i opterećenje bliže prošlosti – nije pobedio na prethodna četiri meča na svom stadionu. Morao je Stefano Pioli da reaguje i ubaci u igru rovitog Zlatana Ibrahimovića. Želeo je da pojača kreaciju i uvođenjem Dijaza. Dovoljno da Milan postane konkretniji, ali ne i dovoljno dobar da meč odvede u produžetak. Lepu šansu imao je Zlatan Ibrahimović, posle skoka na drugoj stativi, ali je reagovao Henderson.

 Odlično se ponašao Junajted u finišu meča. Nije želeo engleski predstavnik da se povuče i tako omogući centaršuteve ka Zlatanu Ibrahimoviću. Oterali su igrače Milana od gola i ubili im nadu da mogu makar da stignu do produžetka, a zatim i prolaza. Nije to ovaj Milan ni zaslužio.


tagovi

Pol PogbaStefano PioliZlatan IbrahimovićOle Gunar Solskjer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara