Detalj sa Poljuda (© AFP)
Detalj sa Poljuda (© AFP)

Dalić je najuspešnji selektor Hrvatske, jedini sa tri plasmana na velika takmičenja

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.11.21. | 18:06

„Laknulo mi je“, istakao je stručnjak pod naletom emocija

Nije baš da ga obožavaju, ali moraju da ga poštuju. Opet je uspeo Zlatko Dalić. Iako se često suočava sa kritikama, selektor Hrvatske je treći put uzastopno odveo reprezentaciju na veliko takmičenje.

Najpre je to uspeo 2017. kad je Kockastima obezbedio plasman na Prvenstvo sveta u Rusiji, narednog leta stigao sve do finala (poraz od Francuske), potom je učestvovao na Evorpskom prvenstvu ove godine, a krajem sledeće će biti na Mundijalu u Kataru. Sve kao posledica činjenice da je u završnom meču kvalifikacione Grupe H savladao Rusiju i vizirao put za Dohu.

Izabrane vesti

Na taj način Dalić je postao najuspešniji selektor u istoriji Hrvatske ako se gleda broj plasmana na završne turnire. Mundijal 2022. biće mu treće takmičenje. Po dva imaju Miroslav Blažević i Slaven Bilić, dok su Mirko Jozić, Oto Barić, Zlatko Kranjčar, Niko Kovač i Ante Čačić učestvovali samo na po jednom.

Najpre čestitke gračima na sjajnoj utakmici i plasmanu u Katar. Ne samo ovima koji su igrali protiv Rusije, nego svima koji su bili s nama od prvog kola kvalifikacija. Zahvalio bih se stručnom štabu na velikoj pomoći. Isto tako i FS Hrvatske na podršci i poverenju. I od srca se zahvaljujem svim navijčima u Hrvatskoj i dijaspori, pogotovo onima koji su bili po Osijeku u kiši, u Kopenhagenu kad je bila korona, sad u Splitu. Vi ste naša snaga, ponos i energija, a pogotovo moja. Hvala vam od srca“, naglasio je Zlatko Dalić.

Posle pobede na Rusijom savladale su ga emocije. Rasplakao se čim je sudija poslednji put dunuo u pištaljku.

Laknulo mi je. Velika borba je bila. Srećan sam i ponosan sam na reprezentaciju i narod koji ju je prihvatio i bodrio. Zbog toga možda i te suze, nisam čovek koji često plače, ali ovo mi je bio jedan od najljepših sportskih trenutaka u životu“, dopunio je Dalić.

Jubilarni 50. meč u ulozi kapitena Kockastih Luka Modrić je proslavio plasmanom na još jedno veliko takmičenje.

„Od početka smo nametnuli naš ritam, odigrali fenomenalnu utakmicu. Na kraju smo postigli srećan gol, ali smo ga zaslužili igrom. Svi smo bili strpljivi i verovali do poslednjeg trenutka. Idemo na Mundijal u Katar, srećni smo zbog uspeha, sad imamo godinu dana uživanja i pripremanja da budemo opet pravi“, istakao je as Real Madrida, a na potpitanje hoće li igrati u Dohi, što će mu biti četvrti Mundijal, uzvratio je samouvereno: „Ne znam šta bi trebalo da se dogodi da ne igram na Svetskom prvenstvu“.

Desni bek Josip Juranović bio je uveren u konačno slavlje.

Odigrali smo baš dobru utakmicu pred vernim gledaocima. U svlačionici smo uvek znali da ćemo dati gol ili da će Rusi sami sebi dati. Živim san, mislim da zbog ekipe ovako dobro igram. Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu, na Svetskom prvenstvu ćemo opet biti sjajni. Atmosfera na Poljudu je bila božanstvena“, rekao je prvotimac škotskog Seltika.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoZlatko DalićLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara