Zlatko Dalić (Reuters)
Zlatko Dalić (Reuters)

Dalić napravio promene: Petorica nisu dobili pozive, povratak Pjace posle pet godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 14:12

Hrvatski selektor saopštio spisak za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama

Hrvatska je u prethodnom reprezentativnom prozoru upropastila sve dobro što je uradila do tada i pod ozbiljan znak pitanja dovela direktan plasman na EP u Nemačkoj narednog leta.

Posle poraza od Turske kući i Velsa u gostima, Hrvatska više ne zavisi samo od sebe u borbi za prva dva mesta u grupi. Olakšavajuća okolnost joj je da je preko Lige nacije obezbedila makar baraž i da će imati šansu za popravi.

Izabrane vesti

Hrvati u poslednja dva meča u novembru gostuju Letoniji i dočekuju Jermeniju. Favoriti su i očekuje se maksimalnih šest bodova. Ali ne zavisi samo od sebe...

Ako Vels pobedi u Jermeniji, a potom i Tursku kući, osvojiće drugo mesto u grupi zahvaljujući boljem međusobnom skoru. Hrvatska će u tom slulaju biti treća i moraće u baraž gde joj prete rivali poput Italije ili Poljske. Što i nije baš prijatna opcija pod pritiskom moranja.

Dalić je nakon poraza od Turske i Velsa najavio promene u ekipi za naredno okupljanje i danas je održao obećanje. Pozive nisu dobili Nikola Vlašić, Dion Drena Beljo, Petar Musa, Josip Brekalo i Borna Barišić. Doduše, nalaze se na B listi koja služi da uskoče sa nje ako otpadne neko od prvopozivaca.

Što se tiče novih lica, Dalić je u reprezentaciju posle pet godina vratio Marka Pjaca koji je oživeo karijeru u Rijeci, tu su i Lečeov štoper Marin Pongračić i Osasunin napadač Ante Budimir. Na rezervnoj listi su i talenti iz domaćeg prvenstva Martin Baturina iz Dinama Franjo Ivanović iz Rijeke.

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Nediljko Labrović (Rijeka), Ivica Ivušić (Pafos)

Odbrana: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Mančester Siti), Borna Sosa (Ajaks), Josip Stanišić (Leverkuzen), Josip Šutalo (Ajaks), Martin Erlić (Sasuolo), Marin Pongračić (Leće)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Mančester Siti), Marcelo Brozović (Al Nasr), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Volfzburg), Luka Ivanušec (Fajenord), Luka Sučić (Salcburg), Nikola Moro (Bolonja).

Napad: Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna).

B lista: Nikola Vlašić (Torino), Borna Barišić (Rendžers), Josip Brekalo (Fiorentina), Dario Melnjak (Hajduk), Petar Musa (Benfika), Dion Drena Beljo (Augzburg), Martin Baturina (Dinamo), Franjo Ivanović (Rijeka), Dominik Kotarski (PAOK)


tagovi

Zlatko Dalićfudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara