Tedžon Bjukenen (Foto: Reuters)
Tedžon Bjukenen (Foto: Reuters)

Damfrisov naslednik ili podrška? Inter za manje od 10.000.000 evra pojačao desni bok

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 22:18

Tedžon Bjukenen na putu ka Đuzepe Meaci

Nema Inter običaj da pazari tokom zime, u prethodne tri godine nije angažovao nijednog fudbalera usred sezone, ali će tu praksu sasvim izvesno prekinuti ovog januara pošto italijanski mediji pišu da je na korak do milanskog kluba Tedžon Bjukenen.

Kanadski reprezentativac je još od Mundijala u Kataru interesantan Nerazurima, pokušali su oni da ga dovedu još letos, ali je Klub Briž uspeo da ga zadrži. Odnosno samo odloži Bjukenenov dolazak na Đuzepe Meacu. On bi prema informacijama medija sa Čizme mogao da bude organizovan već tokom sutrašnjeg dana, jer dve strane su dogovorile sve detalje transfera i samo potpis nedostaje kako bi 24-godišnji fudbaler mogao da krene put Grada mode. Klub Briž će od njegove prodaje dobiti između 7.000.000 i 8.000.000 evra, a transfer bi kroz bonuse mogao da naraste i na blizu 10.000.000.

Izabrane vesti

Bjukenenovim dolaskom Inter će ispuniti primarni zadatak u zimskom prelaznom roku, s obzirom na to da je sportski sektor milanskog kluba na čelu sa Bepeom Marotom jačanje desnog boka identifikovao kao apsolutni prioritet.

Delom zbog povrede i operacije Ahilove tetive koja će Huana Kvadrada odvojiti sa terena oko tri meseca, ali i zbog bojazni čelnika kluba da bi Denzel Damfris na leto mogao da napusti klub. Pregovori sa Holanđaninom oko produžetka ugovora ne napreduju, njegov agent za svog klijenta traži 5.000.000 evra i bonuse godišnje, a kako će po završetku sezone ući u poslednjih godinu dana ugovora, Inter će biti primoran da ga proda ne bi li ga već u januaru 2025. izgubio za džabe.

Italijanski Skaj piše da će Bjukenen dobro doći Simoneu Inzagiju zbog svoje taktičke fleksibilnosti, jer može da igra kao vingbek u formaciji sa petoricom veznih igrača, kao fulbek u liniji sa četvoricom defanzivaca, kao desno krilo, a neretko je pokrivao i levi bok.

Bjukenen je u Klub Briž stigao pre dve godine iz Nju Inglanda za 6.360.000 evra i za belgijski klub odigrao 67 utakmica upisavši pet golova i 12 asistencija. Za seniorsku reprezentaciju Kanade je od debija u junu 2021. odigrao 35 utakmica.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Tedžon BjukenenTransferiInterKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara