Damjan Krajišnik (©Nenad Kotlajić/fkradnicki.com)
Damjan Krajišnik (©Nenad Kotlajić/fkradnicki.com)

Damjan Krajišnik se golom predstavio Čika Dači: Nisam mogao da zamislim bolji debi

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.07.22. | 15:08

“Fenomenalan osećaj”, kaže prvotimac Radničkog

(Od dopisnika iz Kragujevca)

Damjan Krajišnik je već na zvaničnom debiju u dresu Radničkog 1923 uspeo da opravda epitet kapitalnog pojačanja. Njegov hitac u 25. minutu utakmice u Lazarevcu doneo je Kragujevčanima prvi bod u novoj superligaškoj sezoni i pružio samo nagoveštaj mogućnosti nekadašnjeg Partizanovog đaka, koji je prošle sezone vukao sve konce igre Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Izabrane vesti

Upozoravao je šef struke Kolubare Dejan Đurđević svoje izabranike da obrate pažnju na 25-godišnjeg fudbalera rodom iz Bijeljine i da mu nikako ne ostavljaju prostor da demonstrira svoj razoran udarac. Ipak, fudbaleri u zeleno-crnim dresovima su se oglušili o apele svog trenera, zbog čega su surovo kažnjeni.

Dva dana nakon prvenca u dresu Radničkog 1923 Damjan Krajišnik još uvek je pod snažnim utiscima.

Fenomenalan osećaj! Nisam mogao zamisliti bolji debi u dresu Radničkog. Sigurno da će mi ovaj gol dosta značiti na polju samopouzdanja u nastavku sezone“, u dahu će strelac prvog gola za kragujevački tim u novoj prvenstvenoj sezoni.

Za utakmicu u Lazarevcu kaže da je bila izuzetno zahtevna, da su se igrači obe ekipe prilično potrošili, kao i da je zadovoljan konačnim ishodom. 

Prilično teška utakmica za obe ekipe, sa dosta tenzije i ispitivanja snaga na sredini terena. Nismo dozvolili da nam taj primljeni gol na startu utakmice poljulja samopouzdanje, pokazali smo karakter i uspeli da uzvratimo udarac. Mislim da možemo biti zadovoljni konačnim rezultatom, iako sam se potajno nadao pobedi“, sumira utiske Krajišnik.

Nekadašnji igrač Metalca, Mladosti iz Lučana, danskog Nestveda, Sarajeva, Podrinja i Zvijezde iz Bijeljine vrlo brzo je „kliknuo“ sa novim saigračima i postao jedan od omiljenijih novajlija u timu. Usput je stigao da demonstrira i svoje pevačke sposobnosti tokom priprema u Sloveniji, koje, ako ćemo iskreno, malo zaostaju za fudbalskim.

Imam samo reči hvale na račun saigrača. Od prvog susreta su me odlično prihvatili i mogu da kažem da sam zaista presrećan što sam deo jednog ovakvog kolektiva, koji odiše pozitivnom energijom“, ne krije Krajišnik zadovoljstvo atmosferom u ekipi.

Dolazi polako i onaj trenutak kada će se sjajni fudbaler sredine terena predstaviti kragujevačkoj publici na stadionu „Čika Dača“. Biće to u nedelju, 17. jula, kada će njegov tim ugostiti ekipu Mladosti iz Lučana u utakmici 2. kola Mozzart Bez Superlige Srbije.

Sigurno da postoji određena trema pred debi na ‘Čika Dači’, koja se postepeno povećava kako se bliži sam dan utakmice. Nadam se da ću uspeti da ostavim dobar utisak na kragujevačkoj premijeri i da ću uspeti da ispunim očekivanja publike“, dodaje nova uzdanica Kragujevčana.

Predstojećeg rivala, ekipu Mladosti iz Lučana, Krajišnik vrlo dobro poznaje, s obzirom da je to bio prvi superligaški klub za koji je zaigrao po povratku iz inostranstva.

Proveo sam godinu dana u ekipi iz Lučana, tako da sam jako dobro upoznat sa njihovim kvalitetima. Znam da je to jedna tvrda i čvrsta ekipa koja zna da igra na rezultat. Očekujem jednu tešku utakmicu, ali verujem u povoljan rezultat“, optimista je Krajišnik



tagovi

Damjan Krajišnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara