Žoao Pedro (Reuters)
Žoao Pedro (Reuters)

Dan promašenih penala na Sardiniji, Radunović pokazao da zaslužuje Seriju A (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 14:38

Kaljari prokockao pobedu protiv oslabljene Fiorentine

Kaljari je u celom prvom delu sezone zabeležio samo jednu pobedu, a danas je bio na dobrom putu da ostvari treću na poslednja četiri meča. Ipak, prokockao je sjajnu šansu i dozvolio oslabljenoj Fiorentini da odnese bod sa Sardinije – 1:1.

Imali su Sardi 1:0, igrača više i penal ali je kapiten Žoao Pedro propustio priliku da reši utakmicu.

Izabrane vesti

Oba tima su bila ozbiljno oslabljena. Kaljari praktično desetkovan zbog povreda i korona, dok su na drugoj strani falila samo trojica bitnih igrača. Ali među njima i onaj najbitniji – Dušan Vlahović. Šansu na golu domaćih je tako dobio srpski golman Boris Radunović i opet pokazao da zaslužuje da brani u Seriji A. Na njegovu nesreću, Kaljarijev prvi golman Alesio Kranjo je sjajan pa će klub sa Sardinije morati da odluči šta da radi jer ima dvojicu golmana koji nisu za klupu...

Već u 14. sekundu meča je Radunović odličnom odbranom zaustavio šut Džeka Bonaventure i najavio da će biti raspoložen. Usledio je još veći zicer za Violu. Odriozola je iznudio faul Belanove i penal. Odgovornost je preuzeo kapiten Biragi ali ga je Radunović pročitao i došao do prvog odbranjenog penala u Seriji A u karijeri. Nastavile su da se ređaju šanse pred oba gola, a Radunović se razbranio i zaustavljao pokušaje Ikonea, Gonzalesa... Falio je Violi Dušan Vlahović u završnici. Kaljari je imao dve sjajne šanse u prvom poluvremenu ali je Žoao Pedro pogodio prečku, a Marin stativu.

Kapiten i simbol Kaljarija Žoao Pedro je otvorio drugo poluvreme sjajnim pogotkom glavom i doneo Sardima zasluženo vođstvo. A kada je u 63. minutu iznudio penal i isključenje Odriozole delovalo je da će overiti pobedu i status igrača utakmice. Na kraju je ispao tragičar. Loše je izveo penal i dozvolio Teraćanu da odbranom udahne život Fiorentini.

Kazna za domaće je stigla preko brzonogog rezerviste Rikarda Sotila. Protiv bišveg kluba je Sotil pokazao koliko je opasan u igri jedan na jedan i dijagonalom posle kontre savladao Radunovića. Odolela je Viola do kraja i odnela veliki bod s obzirom na okolnosti. A Kaljari je propustio sjajnu priliku da posle nekoliko meseci izađe iz zone ispadanja.

SERIJA A - 23. KOLO

Petak

Verona – Bolonja 2:1 (1:1)

/Kaprari 38, Kalinić 85 – Orsolini 14/

Subota

Đenova - Udineze 0:0

Inter - Venecija 2:1 (1:1)

/Barela 40, Džeko 90 - Anri 19/

Lacio - Atalanta 0:0

Nedelja

Kaljari - Fjorentina 1:1 (0:0)

/Žoao Pedro 47 - Sotil 75/

15.00: (1,17) Napoli (8,00) Salernitana (20,0)

15.00: (2,60) Specija (3,30) Sampdorija (2,90)

15.00: (2,05) Torino (3,60) Sasuolo (3,80)

18.00: (4,20) Empoli (3,70) Roma (1,92)

20.45: (2,85) Milan (2,90) Juventus (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Žoao PedroBoris Radunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara