Dan Zvezdine prodaje: Njegoš Petrović ide u Andaluziju za 1.600.000 evra u tri rate!

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 14:45

Vezista se umesto u Kaljari seli u Granadu

Crvena zvezda će ovog vikenda rešiti dobar deo poslova vezanih za prelazni rok. Posle Marka Lazetića, srpski šampion je blizu prodaje još jednog mladog igrača, Njegoša Petrovića. Iako je sve bilo utanačeno za pozajmicu u Kaljari, crveno-beli su dobili još jednu bolju ponudu.

Kako stvari stoje mladi vezista crveno-belih nastaviće karijeru u Granadi. Crvena zvezda je prihvatila ponudu kluba iz Andaluzije tešku 1,6 miliona evra. Prema saznanjima Mozzart Sporta Granada će obeštećenje Crvenoj zvezdi isplatiti u tri rate.

Izabrane vesti

Njegoš Petrović je u Crvenu zvezdu stigao u avgustu 2019. godine iz Rada, kao jedan od najtalentovanijih veznih igrača Superlige. Građevinarima je tada pripalo 400.000 evra, plus 20 odsto od naredne prodaje. Mladi vezista je tada stavio paraf na četvorogodišnju saradnju, a do sada je odigrao 87 utakmica u crveno-belom dresu i postigao tri gola. Najbolji period u crveno-belom dresu imao je nakon dolaska Dejana Stankovića, koji je uspeo da mu pronađe ulogu u timu, za šta mu je ovaj uzvratio sa nekoliko vrlo dobrih partija.

Prošle sezone je zabeležio čak 47 nastupa u svim takmičenjima, imao je važnu ulogu čak i u nekim evropskim utakmicama, ali je na početku ove sezone potpuno pao u drugi plan. Do minutaže je stigao u finišu jeseni, pa je polusezonu okončao sa 15 nastupa u svim takmičenjima.

Petrović je letos imao ponudu Anderlehta tešku 1,5 miliona evra, ali je Crvena zvezda odbacila takvu mogućnost zbog dinamike isplate. Ove zime želela ga je Almerija, ali Petrović nije želeo da igra u Segundi.

Zvezda je bila spremna da Petrovića pusti na plaćenu pozajmicu u Kaljari, svidela se ta ideja i mladom vezisti. Na kraju je ponuda Granade sve zasenila.

Tim iz Andaluzije je trenutno šest bodova ispred zone ispadanja, tako da Njegoša Petrovića čeka veliki izazov. Ali i velika odgovornost. Granada može da mu bude odlična odskočna dasska. 


tagovi

Njegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara