Navijači Danske (@Reuters)
Navijači Danske (@Reuters)

Danci se plasirali na Mundijal, Škoti rizikovali baraž na Farskim Ostrvima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 22:45

Čini se da je pogotkom Lindona Dajksa sve rešeno i kada je u pitanju borba za baraž

Posle Nemačke, još jedna evropska selekcija obezbedila je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Pobedom nad Austrijom 1:0, Danska je overila prvo mesto u Grupi F, pa će sa učinkom osam pobeda u osam utakmica, uz 27 datih, a nijedan primljen gol, rasterećena odigrati poslednja dva kola grupne faze kvalifikacija.

Izabrane vesti

Namučili su se domaćini da dođu do presudna tri boda protiv rivala koji je baraž već obezbedio kroz Ligu nacija, pa mu ovo gostovanje - bez štopera Crvene zvezde Aleksandra Dragovića, koji se vraća u formu posle preležane korone - nije bilo od posebnog značaja. Gol olakšanja u 53. minutu postigao je Atalantin Joakim Mele iz kontranapada, na nesebično dodavanje Tomasa Dilejnija.

Velike zasluge za gol ima Pjer Emil Hojbjer, koji je prekinuo opasnu kontru Austrije, a onda se i odlično zagradio, započevši napad svog tima koji je okončan rutinskim pogotkom Melea.

Kako stvari stoje, kao drugi iz grupe u baraž će Škotska. Izrael i dalje gaji nadu, najviše zahvaljujući sjajnom Eranu Zahaviju koji je golom u 28. minutu postao najbolji strelac u istoriji izraelske reprezentacije. Bio je to njegov 33. pogodak za nacionalni tim, pa je iza sebe ostavio Motelea Špiglera, ali pobedom 2:0 nad Moldavijom domaćini su samo teoretski ostali u igri.

Zahaviju je ovo bio osmi pogodak u tekućim kvalifikacijama, pa je prišao na jedan manje od vodećeg Memfisa Depaja, koji je dan ranije bio dvostruki strelac. Naš Aleksandar Mitrović nije bio precizan protiv Azerbejdžana, pa je ostao na šest golova.

Drugi strelac za Izraelce bio je Hofenhajmov Munas Dabur u 49. minutu, čime je pitanje pobednika bilo rešeno. Gosti su u nadoknadi uspeli da ublaže poraz, i to sa igračem manje, preko Nikoleskua.

Škotska i dalje ima četiri boda više od Izraela, a u narednom kolu gostuje upravo Moldaviji koja je dosad osvojila samo jedan gol. S obzirom na današnje mučenje, možda Škoti i kiksnu, ali mnogo puta dosad pokazali su Ostrvljani da umeju da pobede kada treba. Nažalost. i sami smo se uverili u to u baražu za prošlo Evropsko prvenstvo...

Veliko slavlje gostima u 86. minutu doneo je Lindon Dajks odličnim ubacivanjem na centaršut Nejtana Patersona.

U novembarskim mečevima sastaju se prvo Danska - Farska Ostrva, Moldavija - Škotska i Austrija - Izrael, pa u poslednjem kolu Škotska - Danska, Austrija - Moldavija i Izrael - Farska Ostrva.

GRUPA F

Danska - Austrija 1:0 (0:0)

/Mele 53/

Farska Ostrva - Škotska 0:1 (0:0)

/Dajks 86/

Izrael - Moldavija 2:1 (1:0)

/Zahavi 28, Dabur 49 - Nikolaesku 90+5/



tagovi

Eran ZahaviDanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara