Danci 'ubiše' evropsku Superligu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 11:59

Mala, ali bitna pobeda, tvrde tamošnji klubovi

Evropska Superliga doživela je još jedan poraz za zelenim stolom, ili bolje reći u sudnici. Čak i ako bi se u nekom trenutku stvorili uslovi za formiranje takmičenja koje bi zamenilo Ligu šampiona, ono svakako ne bi moglo da se zove kako su organizatori predvođeni Realom i Barselonom predvideli - Superliga.

Jer kako javljaju danski mediji, a prenose ostali širom Evrope, sud Evropske unije nadležan za zaštitu brendova, odlučio je da sva prava na ime "Superliga" ima dansko takmičenje koje nosi to ime (Superligaen) i koje je u upotrebi još od 1991. godine.

Izabrane vesti

"Pobunjenicima u evropskom fudbalu koje zastupa kompanija A22 Sports naloženo je da prestanu s korišćenjem imena Superliga u javnosti, jer su Danci uspeli da zvanično zaštite svoj brend", stoji u jednom od zvaničnih saopštenja.

"Veoma smo srećni što je sud EU presudio u našu korist. Na taj način neće biti narušene vrednosti koje su danski klubovi ulagali sve ove godine u našu Superligu", rekao je direktor danske lige Klaus Tomsen. "Takođe, mi smo uvek bili protiv želje velikih klubova da stvore novo takmičenje i sruše Ligu šampiona. Fudbal ne sme da bude zatvorena zabava za odabrane, tako smo neizmerno srećni zbog ove male pobede".

Podsetimo, prema poslednjem predlogu, Superliga je zamišljena tako da ima tri divizije sa ukupno 64 tima. Ulazak novih u takmičenje zamišljen je samo kroz treću diviziju, što bi značilo da su klubovi u elitnoj ligi praktično zaštićeni od ispadanja u 99 odsto slučajeva.


tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara