Dani Alves (©Reuters)
Dani Alves (©Reuters)

Dani Alves četiri i po godine u zatvoru!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 10:45

Legendarni fudbaler Barselone osuđen zbog seksualnog napada

Bio je verovatno najbolji desni bek svoje generacije, ostao bi upisan kao legenda Barselone, Brazila i svetskog fudbala, a sada će – na robiju. Dani Alves je osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora zbog seksualnog napada iz decembra 2022.

Kada i izađe na slobodu, narednih pet godina provešće pod prismotrom, a pride će žrtvi morati da plati nadoknadu od 150.000 evra.

Izabrane vesti

Sud u Barseloni je u obrazlaganju presude rekao da je dokazao da je “optuženi zgrabio žrtvu, bacio je na pod, sprečivši je da se pomera, penetrirao u nju vaginalno, iako je ona rekla ’ne’, iako je želela da ode“. Dalje se navodi da je dokazano da nije bilo njenog pristanka što su tvrdili advokati odbrane.

U presudi se takođe ističe da za utvrđivanje seksualnog napada “nije nužno da bude fizičkih povreda, niti dokaza o herojskom otporu žrtve“.

Podsetimo, ceo incident se zbio u noćnom klubu Saton u Barseloni, 30. decembra 2022, a Alves je uhapšen još 20. januara 2023. Godinu je dakle već odslužio.Tužilaštvo je inače tražilo zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina, a sama žrtva maksimalnih 12.

Ovom presudom proces nije završen, jer Brazilac ima pravo žalbe. Ali će za sada ostati u pritvoru, iako je više puta tražio da bude pušten da se brani sa slobode. Sud je to odbijao zbog visokog rizika da će Alves onda pobeći.

Samo izricanje presude je pratilo čak 270 novinara iz celog sveta. U publici su bile i Danijeva majka, kao i supruga, manekenka sa Tenerifa, Đoana Sanc.


tagovi

Dani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara