Dani Alves i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Dani Alves i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Dani Alves olakšao dušu: Sada konačno mogu da pričam o Ronaldu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 08:41

"Kako da ne poštujem momka koji je sve dobio na osnovu svog rada", ističe Brazilac

Dobro je poznato koliko je veliki rivalitet Real Madrida i Barselone, a dugo godina deo toga bio je Dani Alves. Brazilac se u poznim godinama karijere otisnuo u Meksiko, gde nastupa za UNAM Pumas.

Tokom reprezentativne pauze kontaktirali su ga novinari Marke i podsetili na čuveni El klasiko, u kojem je učestvovao čak 30 puta. Dok je ukupno protiv Real Madrida, računajući i periode kada je nastupao za Sevilju, Juventus i Pari Sen Žermen, odigrao 47 utakmica (23 pobede, 7 remija, 17 poraza).

Izabrane vesti

U većini od tim mečeva za rivala je imao Kristijana Ronalda, o kom 39-godišnji desni bek ima izuzetno visoko mišljenje, ali je godinama morao da ga krije od javnosti.

"Volim Kristijana. Sada kada više nismo u Barsi i Madridu konačno mogu da pričam o njemu, jer je uvek delovalo da ne mogu zbog velikog rivaliteta dva kluba. Kristijano je primer za sve nas koji nemamo toliko kvaliteta i talenta da teškim radom možeš i ti da se takmičiš ravnopravno sa najboljima. Mnogo ga poštujem", istakao je Alves.

Napravio je Brazilac i zanimljivo poređenje sebe u odnosu na Portugalca i Lea Mesija.

"Kako da ne poštujem momka koji je sve dobio na osnovu svog rada? Poistovećujem se sa njim, jer sve što sam radio u životu zasnovano je na uloženom radu i trudu. Ako napravite poređenje, kao igrač sam bliži Kristijanu nego Leu zbog rada, ne zbog talenta. Leo je rođeni talenat, predodređen da igra fudbal u nekom drugom svetu koji je samo njemu dostupan".

Ispričao je Alves i anegdotu kroz koju se vidi koliko rivalitet najvećih španskih klubova utiče na igrače.

"Postoji kontroverza koja nikada nije isplivala u javnost. Dogodila se u kabini uoči ceremonije dodele Zlatne lopte, kada smo imali malu svađu. Prišao sam da se pozdravim sa svakim od prisutnih igrača, ali Ronaldo nije hteo da se pozdravimo pošto je bio pod uticajem svega što se u tom trenutku dešavalo između Reala i Barselone", prisetio se Brazilac jedne od godina kada se zajedno sa Portugalcem našao u najboljem timu evropskog (samim tim i svetskog) fudbala. A bilo ih je mnogo...


tagovi

Dani AlvesKristijano RonaldoBarselonaReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara