Dani Alves (AFP)
Dani Alves (AFP)

Dani Alves pušten na slobodu: Položio kauciju od 1.000.000 evra i ostao bez oba pasoša

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.24. | 12:32

Sud procenio da je rizik od bekstva smanjen

Mesec dana nakon što je zbog seksualnog napada iz 2022, osuđen na izdržavanje zatvorske kazne od četiri i po godine, Dani Alves je na slobodi. Brazilski fudbaler je položio kauciju u iznosu od 1.000.000 evra i pristao da preda oba pasoša (brazilski i španski) kako u trajanju izrečene kazne, dok je na uslovnoj slobodi, ne bi mogao da napusti Španiju.

Alvesova advokatica Ines Gvardiola, uložila je žalbu na kaznu suda u Barseloni i zatražila puštanje Brazilca na slobodu pre donošenja pravosnažne presude. Sud je u međuvremenu odobrio plaćanje kaucije jer je, kako prenose uticajni španski mediji, smanjen rizik od potencijalnog bekstva Alvesa. Svojevremeno je rizik od bekstva bio prilično visok zbog čega je Alves završio u preventivnom pritvoru. Ipak, okolnosti su se promenile.

Izabrane vesti

"Gospodin Alves je izrazio čvrstu nameru da ostane na raspolaganju sudu sve vreme kao što je to činio od početka postupka. S tim u vezi, moramo imati na umu da je dobrovoljno došao u našu zemlju kada je saznao je da se tereti za dela za koja je pravosnažno osuđen.", stoji u objašnjenju suda.

Pritom, osim što će predati pasoše, 40-godišnjak će jednom nedeljno morati da se pojavljuje pred Provincijskim sudom u Barseloni.

Takođe, Alvesu je utvrđena zabrana prilaska na manje od 1.000 metara žrtvi koja ga je tužila, niti sme na bilo koji način da stupi u kontakt i komunicira sa njom pre pravosnažne presude.

Podsetimo, Alves je osuđen na četiri i po godine zbog silovanja devojke u jednom noćnom klubu u Barseloni. Presuda je podrazumevala i novčanu kaznu od 150.000 evra, kao i zabranu prilaska žrtvi oročenu na period od devet i po godina. Od januara 2023. godine Alves se nalazio u zatvoru Brajans gde je proveo više od 420 dana.







tagovi

Dani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara