Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Dani odluke: Barsa i Juve poslali konkretne ponude za Obamejana

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 13:44

Arsenal svakako hoće da ga se reši

Pjer Emerik Obamejan na raskrsnici. Mikel Arteta ga je stavio na led u Arsenalu, Arsenal želi da se reši njegove mamutske plate od 14.000.000 evra, a sada je dobio i dve konkretne ponude da razreši taj čvor. Kako javlja ugledni Atletik, Barselona i Juventus su poslale zvanične ponude za napadača iz Gabona.

U oba slučaja, ponude su za šestomesečne pozajmice, ali bar bi s budžeta Tobdžije skinule trošak od Obamejanove zarade. Arteta je svakako nezadovoljan njegovim ponašanjem, sklonio ga je iz tima kada je dan pred jednu utakmicu bez dozvole kluba otišao u Francusku da se tetovira zbog čega mu je skinuta i kapitenska traka.

Izabrane vesti

Prošle nedelje je konkretnu ponudu poslao i saudijski Al Hilal, koji je nudio pozajmicu sa pravom otkupa i da pokrije celu Obamejanovu platu. Arsenal je bio raspoložen, sam fudbaler nije.

Sada su se javili i Juve i Barsa, pa će se pregovarati oko te plate, takođe i oko samog trajanja pozajmice, jer Englezima odgovara i da ona bude što duža.

Zavisiće možda i od Alvara Morate, ako 29-godišnji Španac ostane na pozajmici u Juventusu, Stara dama neće zapeti oko Obamejana. Ako pak ode u Barselonu, a i ta se opcija pominjala, onda će Katalonci da odustanu. Juve je svakako već dogovorio dolazak Dušana Vlahovića, ali navodno ne bi imao ništa protiv da ga upari sa Paulom Dibalom i Obamejanom.

Pitanje je samo koliko novca imaju i jedni i drugi, jer finansijski ne stoje sjajno.

Da odluka bude još teža po Tobdžije, ako bi i pustili Obamejana, ostali bi samo sa Aleksandrom Lakazetom i Edijem Nketijom u špicu, a obojici ističu ugovori na leto. Golova fali, pa će odluka o rastanku s Obamejanom zavisiti i od toga da li će Tobdžije moći da u London dovedu nekog klasnog golgetera.

Pominjalo se da bi rado uzeli na pozajmicu Luku Jovića, ali se dalje od inicijalnih glasina nije išlo.


tagovi

Pjer Emerik ObamejanZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Arsenal
Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara