Aleksić slavi gol sa saigračima
Aleksić slavi gol sa saigračima

Danijel Aleksić kao Van Persi na Mundijalu u Brazilu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.03.22. | 17:01

Sjajan gol srpskog internacionalca nije bio dovoljan Bašakšehiru da izbegne poraz od Adane

Prekinuo je sušnu golgetersku seriju Danijel Aleksić, zatresao mrežu posle šest vezanih utakmica, ali to nije bilo dovoljno njegovom Bašakšehiru da izbegne poraz od Adane, direktnog konkurenta za mesta koja vode u Evropu.

Bez obzira na neuspeh u Adani, ne može se zanemariti činjenica da je srpski ofanzivac sjajno reagovao pre nego što je vratio rezultatsku ravnotežu. Podsedtio je Aleksićev pogodak glavom na onaj čuveni u režiji Robina Van Persija kada je u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu sa oko 15 metara udaljenosti od gola načeo Španiju koja je kasnije potučena 5:1.

Izabrane vesti

Lopta posle centaršuta Džigerdžija nije letela tako dugo kao kada ju je Dejli Dlind teledirigovano poslao na čelo čoveka koji je zbog tog poteza dobio nadimak Leteći Holanđanin, ali Aleksić je u završnici demostrirao isti osećaj za gol kao onomad Van Persi.

Bio je to peti prvenstveni gol momka rođenog u Puli i sada mu nedostaje samo jedan da izjednači golgeterski saldo iz prethona dva izdanje turske Superlige. Podsetimo, rekord u Turskoj mu je 10 golova iz sezone 2018/19 u dresu Malatije, dok je najbolji učinak u karijeri zabeležio u Švajcarskoj takmičarske 2015/16 nastupajući za Sent Galen - tada je postigao 12 golova.



tagovi

Danijel AleksićIstanbul BBBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara